Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

OBRE A SORT EL PRIMER PUNT DE CATALUNYA DE RECOLLIDA I VENDA DE CARN DE CAÇA DEL PIRINEUObre a Sort el primer punt de Catalunya de recollida i venda de carn de caça del Pirineu

12/01/2019
Vedat Pirineus SL es dedica des del setembre al seu tractament i es prepara per poder comercialitzar-la a mitjà termini. Assumint totes les garanties sanitàries que exigeix el decret aprovat pel Govern

L’empresa Vedat Pirineus SL, ubicada a Sort, ha obert a la capital del Sobirà el primer local autoritzat de recollida i tractament de carn de caça del Pirineu que projecta convertir-se a més a mitjà termini en el primer punt de venda d’aquest tipus de carn a tot Catalunya. Segons un dels promotors de la iniciativa, Benito Mendoza, per això caldrà habilitar una sala d’especejament i preparació per a la venda directa (envasat al buit) que compleixi totes les exigències sanitàries, la qual cosa comportarà una important inversió ja prevista. La comercialització directa de carn de caça ja és possible gràcies a l’aprovació en el Consell Executiu d’aquest dimarts del nou decret promogut per les conselleries d’Agricultura i Salut que regula la recollida, transport, tractament i venda de carn silvestre destinada al consum (vegeu SEGRE del dimecres 9).

 
Previ dictamen
 
Segons fonts d’Agricultura, fins a l’aprovació d’aquest decret només es podien utilitzar per al consum propi les peces procedents de la caça previ dictamen del seu bon estat per un veterinari i en un escorxador acreditat, sobretot per evitar la infecció per triquinosi. Ara, escorxadors i empreses especialitzades podran fer-ho sempre que s’acullin a l’estipulat per la nova normativa (vegeu les claus i el desglossament). Vedat Pirineus ja es dedica a la recollida i tractament de carn de caça des del mes de setembre passat on personal especialitzat s’encarrega de netejar i preparar als animals que, per ara, es traslladen a Còrdova, on un establiment especialitzat prepara la carn per a la seua venda fins que la firma disposi d’un centre propi. El fet que no hi hagués empreses d’aquest tipus a Lleida obligava moltes entitats de caça de l’Alt Urgell i els Pallars a vendre la carn de senglar, cérvol, cabirol i daina a empreses d’Osca i Sòria.
 

Vedat Pirineus recull setmanalment una mitjana de 150 animals, un 70% senglars. Segons Mendoza, “la carn de caça és una gran oportunitat culinària”, per la qual cosa es va mostrar convençut que “un 30% dels animals poden arribar a comercialitzar-se en establiments del Pirineu”.

 
Francesc Viaplana, del collectiu de caçadors de l’Alt Urgell, va destacar que “reduir el temps des que l’animal és capturat fins que és tractat i conservat” és positiu per al sector, de forma que es va mostrar satisfet amb l’obertura d’una firma d’aquestes característiques.
 
 
Manipulació supervisada per tècnics sempre
 
El decret estableix el circuit i les condicions que s’han de seguir per a la manipulació de les peces de caça des de la seua captura. Només es podran vendre si procedeixen d’activitats cinegètiques autoritzades sotmeses a inspecció i en locals autoritzats. El local de Sort ha estat supervisat en tot moment per part de tècnics de la conselleria d’Agricultura.
 
 
LES CLAUS
 
Transport
Les peces de caça destinades a la venda s’hauran de transportar senceres en el termini més curt possible des del punt de captura al centre de tractament.
 
Personal especialitzat
Els centres han de garantir la presència de persones amb formació en matèria sanitària i higiene.
 
Analítiques
El decret fixa mesures de control de la triquina, en especial en els senglars, amb controls analítics per constatar-ne la inexistència.
 
 
C. SANS


www.segre.com/noticies/comarques/2019/01/12/obre_sort_primer_punt_catalunya_recollida_venda_carn_caca_del_pirineu_65440_1091.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar