Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA GENERALITAT DETECTA 99 TRAMS DE RISC DE XOC AMB SENGLARS I CÉRVOLS A LES SEUES CARRETERESLa Generalitat detecta 99 trams de risc de xoc amb senglars i cérvols a les seues carreteres

La Generalitat detecta 99 trams de risc de xoc amb senglars i cérvols a les seues carreteres

09/01/2019
Sumen 107 km i la concentració d’accidents més gran es dóna a la C-14 entre Ponts i Oliana. Aquests trams sumen prop de 900 col·lisions amb animals a la xarxa viària lleidatana entre el 2013 i el 2017

La Generalitat ha detectat 99 trams a la seua xarxa de carreteres a Lleida que concentren xocs de vehicles amb senglars, cérvols i cabirols. Així consta en un estudi elaborat pel departament de Territori i Sostenibilitat, que destaca 107 quilòmetres de la seua xarxa viària a les comarques lleidatanes que han registrat 884 accidents d’aquest tipus entre els anys 2013 i 2017. La majoria d’aquests punts de risc es troben en eixos viaris principals com la C-12, la C-13 i la C-14, i n’hi ha molts més al pla que al Pirineu (vegeu el mapa).

 
 
Aquesta delimitació de trams de concentració d’accidents es planteja com un primer pas per establir mesures per tal de millorar la seguretat a les carreteres de la Generalitat fins a l’any 2020. L’informe no inclou les vies de titularitat estatal, ni tampoc les municipals ni de la Diputació. Els 99 trams de Lleida suposen un 25 per cent del total de Catalunya, on n’hi ha 339. Es tracta de segments de 600 metres de calçada on s’han registrat cinc o més col·lisions amb animals des del 2013. Entre aquests segments, destaquen els qualificats com a “prioritaris”, en què el nombre d’accidents d’aquest tipus supera la desena.
 
 
Hi ha 24 d’aquests trams “prioritaris” al conjunt de Catalunya, i dos es troben a Lleida. Formen part de la carretera C-14 i sumen una mica més de quatre quilòmetres: un de 2,5 quilòmetres al nord del nucli urbà de Ponts, i un altre d’un quilòmetre i mig al sud de Oliana. Entre els dos sumen 59 accidents per col·lisions amb animals en cinc anys.
 
 

Cinc mil sinistres en 8 anys

 
 
Al marge dels punts amb més col·lisions amb fauna salvatge a la xarxa viària de la Generalitat, les carreteres lleidatanes en el seu conjunt han registrat més de 5.000 accidents d’aquest tipus des del 2010. Les xifres han anat en augment al llarg d’aquest període fins a arribar a 981 el 2017. L’informe de Territori, amb data de juliol passat, no recull els accidents del 2018. Durant el primer semestre de l’any passat fregaven ja el mig centenar, una situació que va portar el Govern a anunciar una “ofensiva” per millorar la seguretat (vegeu el desglossament).
 
 
Carreteres de la Generalitat a Catalunya.
 
La xarxa de carreteres de la Generalitat a Catalunya té un total de 339 trams de concentració d’accidents per col·lisions amb senglars i cérvols, 24 dels quals han registrat més d’una desena de col·lisions en un període de cinc anys. Entre el 2013 i el 2017, s’han registrat un total de 7.795 accidents d’aquest tipus.
 
 
Carreteres a Lleida.
 
La majoria de trams de concentració d’accidents són en eixos viaris com la C-12, la C-13, la C-14 i la C-26, encara que també n’hi ha en carreteres com la C-1412a, la C-1412b i en altres vies secundàries com l’L-200, l’L-310 i l’L-702, entre d’altres.
 
 
R. RAMÍREZ


www.segre.com/noticies/comarques/2019/01/09/la_generalitat_detecta_trams_risc_xoc_amb_senglars_cervols_les_seues_carreteres_65179_1091.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar