Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

MATERIAL DIVULGATIU SOBRE LA PESTA PORCINA AFRICANA (PPA)Material divulgatiu sobre la Pesta Porcina Africana (PPA)

Material divulgatiu sobre la Pesta Porcina Africana (PPA)

Material divulgatiu sobre la Pesta Porcina Africana (PPA)

10/12/2018
El Departament d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ens ha fet arribar la carta i el material divulgatiu que adjuntem tot seguit

Benvolguts/des federats/des:

Com potser deveu saber, a determinades zones d’Europa s’han declarat diversos focus de pesta porcina africana. Es tracta d’una malaltia que afecta als porcs senglars i als porcs domèstics i presenta uns nivells de mortalitat propers al 100%. Es transmet per contacte directe amb altres porcs i senglars infectats, consum de productes derivats i carn d’animals infectats, objectes contaminats i transport de bestiar. Cal destacar, no obstant, que no té cap risc per a la salut de les persones.

 

A dia d’avui no s’ha declarat cap cas de la malaltia a Catalunya, ni tan sols a la seva proximitat, però ateses les característiques, la greu incidència econòmica potencial envers el sector porcí i envers l’activitat cinegètica, la Generalitat de Catalunya està desenvolupant actuacions de prevenció i detecció immediata d’un possible focus. Si aquesta situació s’arribés a produir, us farem arribar les pertinents instruccions. No obstant això, com comentàvem, a hores d’ara, per tal d’impedir que entri al nostre territori, el millor que podem fer és prevenir-la i si hi arribés, detectar-la de seguida.

 

Per aquest motiu us demanem la vostra col·laboració, com a entitat representativa i lligada a la gestió cinegètica, per tal d’incrementar la vigilància per detectar possibles porc senglars malalts o morts, i per a difondre uns elements bàsics i senzills, però bàsics a l’hora d’actuar. Cal seguir les indicacions que ha definit el Servei de Prevenció en Salut Animal del nostre Departament, i que trobareu en concret en el material que us adjuntem:

 

  1. Un cartell (format A3 i A4) adreçat a caçadors i altres usuaris del medi natural (boletaires, esportistes,...) on es recomana no tocar els porcs senglars trobats morts i avisar als Agents rurals. Està destinat a seus d’entitats, llocs de reunió, competicions, i altres llocs d’accés públic.

 

  1. Un tríptic en el qual s’inclou informació general de la malaltia i instruccions individuals per a caçadors, per a tenir les nocions bàsiques de com actuar, i per a ramaders, per tal d’evitar l’entrada de la PPA a les explotacions de porcí si fos el cas, especialment quan el ramader sigui també caçador o hi pugui tenir algun tipus de relació amb la caça o les espècies cinegètiques.

 

Evitar la pesta porcina africana és cosa de tots i, per tant, us demanem que ens ajudeu a fer-ne difusió, repartint el tríptic entre TOTS els vostres associats o treballadors, i penjant el cartell en un lloc visible de la vostra seu o lloc de reunió.

 

Aprofitem per recordar-vos la importància de no deixar cap animal ni vísceres al medi després de les accions de caça per tal d’evitar la disseminació de la PPA i d’altres agents patògens, així com no entrar a l’explotació res del que s’utilitzi per caçar.

 

És molt important seguir totes aquestes instruccions i extremar les mesures de bioseguretat per impedir l’entrada d’aquesta malaltia a Catalunya.

 

Restem a la vostra disposició per a qualsevol dubte.Cartell i tríptic sobre la Pesta Porcina Africana
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar