Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAMPIONATS

XAVIER CARPIO, DE LA TERRITORIAL DE GIRONA, VENCEDOR DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE BECADAXavier Carpio, de la Territorial de Girona, vencedor del Campionat de Catalunya de Becada

Xavier Carpio, de la Territorial de Girona, vencedor del Campionat de Catalunya de Becada

Xavier Carpio, de la Territorial de Girona, vencedor del Campionat de Catalunya de Becada

Xavier Carpio, de la Territorial de Girona, vencedor del Campionat de Catalunya de Becada

05/12/2018
La Reserva Nacional de Caça de la Serra del Cadí va acollir el dissabte 1 de desembre el Campionat de Catalunya de Becada, que va comptar amb 13 competidors i del qual van sortir els representants per l´estatal de Becada, del dia 22 de desembre a Ripoll.

A les nou del matí els 13 representants de les diferents territorials de la FCC en aquest campionat, 12 caçadors i una caçadora -la primera a participar en l'autonòmic de Becada- van començar, acompanyats pels seus gossos i els seus corresponents jutges, la seva participació en aquesta prova desenvolupada en una marc excepcional com va la Reserva Nacional de Caça de la Serra del Cadi (en l'anomenada zona del Boscal, situada entre els termes municipals d'Ansovell i Cava a l'Alt Urgell). En aquest sentit, cal agrair i destacar la total col·laboració de la societat de caçadors d'Ansovell i de la pròpia Reserva, que en tot moment va col·laborar amb la Federació Catalana de Caça a l'organització d'aquesta prova; durant tota la jornada vam comptar amb la presència i suport de dos responsables de la reserva, entre ells, la seva directora.

 

No havien passat deu minuts des de l'inici de la prova, en un dia climatològicament parlant perfecte, fresc i assolellat i sense rastre de les pluges dels darrers dies, es van sentir els dos primers trets, que auguraven una bona jornada de caça, com així va ser. Tocades les deu del matí va arribar al punt de control Joaquín Calderón, el primer competidor en concloure el campionat després d'abatre 2 becades -el màxim per participant segons el reglament- de tres tirs. En primera instància, tot semblava indicar que podria ser el campió de la competició, però Calderón, en representació de la Territorial de Girona, es va haver de conformar amb un meritori segon lloc ja que, Xavier Carpio, també de Girona, es va dur aquest campionat en passar pel control a les 11.21 amb dos becades de dos trets. Poc abans, a les 10.46 Marcel Miret de la territorial de Lleida, va concloure la seva participació amb dos becades de quatre trets, aconseguint d'aquesta manera la tercera posició en el Campionat de Catalunya de Becada 2018.

 

Els tres primers classificats, juntament amb Isacc Morales, de la territorial de Barcelona, que va concloure la seva participació en el campionat amb una becada en el seu haver, seran els representants de Catalunya en el Campionat d'Espanya de Becada, que tindrà lloc el 22 de desembre a Ripoll i que servirà també com a colofó dels actes de celebració del 125 aniversari de la societat de caçadors i pescadors La Rama de Ripoll. Cal destacar, que la zona escollida per a la celebració d'aquesta prova es presenta com una de les millors per a la caça de la becada de Catalunya, cosa que augura un gran campionat. A hores d'ara, queda per confirmar si Laura Laffaure, l'única representant femenina en l'autonòmic de becada podrà aconseguir una plaça a l'Estatal.

 

La valoració general de tots els participants en aquest campionat va ser francament positiva, tant pel desenvolupament en si de la prova com per la gran bellesa i característiques de la zona de caça escollida. Diego de la Torre, responsable de competicions de la FCC de caça, auxiliat en tot moment pel nostre gran amic i expert becader "Gabi", delegat de la caça de la becada de la FCC va destacar "el fantàstic entorn en el qual s'ha desenvolupat la competició. Ha estat un campionat fantàstic i així ho han destacat tots els participants. Tot i que finalment només s'han caçat 7 becades tots han tingut l'oportunitat de veure becades, la densitat d'aus albirades ha estat francament bona" De cara a la celebració del campionat de Ripoll Diego de la Torre va mostrar la seva gran il·lusió per la celebració d'aquesta competició "estem fent un gran esforç perquè la prova sigui un èxit; a més el lloc escollit per a la celebració d'aquesta competició és dels millors que podem trobar a Catalunya ".

 

Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Caça, Sergio Sánchez, va destacar i va agrair als membres de la societat de caçadors i l'ajuntament d'Ansovell la seva col·laboració així com l'ajuda i implicació total dels responsables de la Reserva Nacional de Caça , amb Jordi Palau al capdavant "sense la seva col·laboració no hauria estat possible dur a terme aquesta competició. El campionat ha estat tot un èxit i s'ha celebrat en una zona de caça fantàstica. Estem molt satisfets també per haver comptat per primera vegada amb la participació d'una dona en aquesta prova. La veritat és que haver portat aquest campionat a una reserva era un dels nostres objectius i ja ho hem aconseguit; ara estem treballant per aconseguir que l'autonòmic de caça de menor pugui realitzar-se amb caça salvatge".

 

En aquest campionat, l'empresa Iberzone, botiga en línia especialitzada en la venda de roba i accessoris per a caça, muntanya, senderisme, pesca, i activitats outdoor, nou col·laborador de la FCC va obsequiar als tres primers classificats amb un fantàstic lot de roba específica per la pràctica de la caça. El nostre agraïment també a Mutuasport, patrocinador de la Federació així com a Esporcat y a la UFEC, que va realitzar un reportatge del campionat, emès dimarts passat a TV3, a l'apartat Zona UFEC, l'espai de l'esport federat.

 


 

Xavier Carpio, vencedor del Campeonato de Cataluña de Becada

 

El incomparable marco de la Reserva Nacional de Caza de la  Sierra del Cadí acogió el pasado sábado 1 de diciembre una nueva  edición del Campeonato de Cataluña de Becada, que contó con el concurso de 13 participantes y del cual salieron los representantes para el estatal de Becada, que se llevará a cabo el 22 de diciembre en Ripoll.

 

A las nueve de la mañana los 13 representantes de las diferentes Territoriales de la FCC en este campeonato, 12 cazadores y una cazadora –la primera en participar en el autonómico de Becada- comenzaron, acompañados por sus perros y sus correspondientes jueces, su participación en esta prueba desarrollada en una marco excepcional como fue la Reserva Nacional de Caza de la Sierra del Cadi (en la denominada zona del Boscal, situada entre los términos municipales de Ansovell i Cava en el Alt Urgell). En este sentido, hay que agradecer y destacar la total colaboración de la sociedad de cazadores de Ansovell y de la propia Reserva, que en todo momento colaboró con la Federación Catalana de Caza en la organización de esta prueba; durante toda la jornada contamos con la presencia y apoyo de dos responsables de la reserva, entre ellos, su directora.

 

No habían pasado diez minutos desde el inicio de la prueba, en un día climatológicamente hablando perfecto, fresco y soleado y sin rastro de las lluvias de los días anteriores, se oyeron los dos primeros disparos, que auguraban una buena jornada de caza, como así fue. Tocadas las diez de la mañana llegó al puesto de control Joaquín Calderón, el primer competidor en concluir el campeonato tras abatir dos becadas –el máximo por participante según el reglamento- de tres tiros. En primera instancia, todo parecía indicar que podría ser el campeón de la competición, sin embargo Calderón, en representación de la Territorial de Girona, se tuvo que conformar con un meritorio segundo puesto ya que, Xavier Carpio, también de Girona, se llevó este campeonato al pasar por el puesto de control a las 11.21 con dos becadas de dos disparos. Poco antes, a las 10.46 Marcel Miret de la territorial de Lleida, concluyó su participación con dos becadas de cuatro disparos, consiguiendo de esta manera la tercera posición en el Campeonato de Catalunya de Becada 2018.

 

Los tres primeros clasificados, junto con Isacc Morales, de la territorial de Barcelona, que concluyó su participación en el campeonato con una becada en su haber, serán los representantes de Cataluña en el Campeonato de España de Becada, que tendrá lugar el 22 de diciembre en Ripoll y que servirá también como colofón de los actos de celebración del 125 aniversario de la sociedad de cazadores y pescadores La Rama de Ripoll. Destacar, que la zona escogida para la celebración de esta prueba se presenta como una de los mejores para la caza de la becada de Cataluña, lo que augura un gran campeonato. En estos momentos, queda por confirmar si Laura Laffaure, la única representante femenina en el autonómico de becada podrá conseguir una plaza en el Estatal. 

La valoración general de todos los participantes en este campeonato fue francamente positiva, tanto por el desarrollo en si de la prueba como por la gran belleza y características de la zona de caza. Diego de la Torre, responsable de competiciones de la FCC de caza, auxiliado en todo momento por nuestro gran amigo y experto becadero “Gabi”, delegado de la caza de la becada de la FCC destacó “el fantástico entorno en el cual se ha desarrollado la competición. Ha sido un campeonato fantástico y así lo han destacado todos los participantes.  A pesar de que finalmente sólo se han cazado 7 becadas todos han tenido la oportunidad de ver becadas, la densidad de aves avistadas ha sido francamente buena” De cara a la celebración del campeonato de Ripoll Diego de la Torre mostró su gran ilusión por la celebración de esta competición “estamos haciendo un gran esfuerzo para que la prueba sea un éxito; además el lugar escogido para la celebración de esta competición es de los mejores que podemos encontrar en Cataluña”.

 

Por su parte, el presidente de la Federació  Catalana de Caza, Sergio Sánchez, destacó y agradeció a los miembros de la sociedad de cazadores y al ayuntamiento de Ansovell su colaboración así como la ayuda e implicación total de los responsables de la Reserva Nacional de Caza, con Jordi Palau al frente “sin su colaboración no habría sido posible llevar a cabo esta competición. El campeonato ha sido todo un éxito y se ha celebrado en una zona de caza fantástica. Estamos muy satisfechos también por haber contado por primera vez con la participación de una mujer en esta prueba. La verdad es que haber traído este campeonato a una reserva era uno de nuestros objetivos y ya lo hemos conseguido; ahora estamos trabajando para lograr que el autonómico de caza de menor pueda realizarse con caza salvaje”

 

En este campeonato, la empresa Iberzone, tienda online especializada en la venta de ropa y accesorios para caza, montaña, senderismo, pesca, y actividades outdoor, nuevo colaborador de la FCC obsequió a los tres primeros clasificados con un fantástico lote de prendas deportivas específicas para la practica de la caza. Nuestro agradecimiento también a Mutuasport, patrocinador de la Federación así como a Esporcat y a la UFEC, que realizó un reportaje del campeonato, emitido el pasado martes en TV3, en el apartado Zona UFEC, el espacio del deporte federado.

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar