Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

QUÈ CAL FER SI ENS TROBEM AMB UN SENGLAR?Què cal fer si ens trobem amb un senglar?

Què cal fer si ens trobem amb un senglar?

24/02/2014
L'expansió de la població de senglars al Parc Natural de Collserola –a l'igual que al conjunt del país- provoca les incursions cada cop més freqüents d'aquests animals dins de la ciutat, de vegades fins el mateix centre del nucli urbà.

Evitar deixar-los aliments, no tractar-los com si fossin mascotes ja que són animals salvatges i conduir amb precaució per les carreteres de Collserola i l'entorn són les principals recomanacions.

L'Ajuntament de Cerdanyola destaca que la població actual de senglars dins del Parc de Collserola "supera en molt el que seria aconsellable" i els sistemes tradicionals de caça -tant les batudes que es fan a la zona de caça controlada, com els aguaits nocturns que es fan en alguns indrets de la serra- són insuficients per a mantenir a ratlla una població que "comença a tenir un nombre d’exemplars desmesurat".

Per aquest motiu l’Ajuntament de Cerdanyola treballa amb el Consorci del Parc de Collserola –amb la participació d'altres municipis que formen part del Parc-, per trobar una solució que permeti reduir la població de senglars a la serra. L'objectiu és trobar el mètodes més adient per reduir significativament el nombre d'exemplars a tot l'àmbit del Parc però ""sense comprometre la seguretat dels molts usuaris que l’utilitzen a diari". Fonts municipals indiquen que es vol trobar aquest mètodes de forma mancomunada i després que les accions puntuals impulsades no hagin donat els resultats esperats.

 

Què cal fer amb els senglars

La freqüència amb la què els senglars entren al nucli urbà ve directament relacionada amb la disponibilitat de menjar, pel que és molt important no alimentar-los ni deixar al seu abast les bosses d’escombraries o els aliments de les mascotes. Si els grups de senglars s’acostumen a trobar menjar a zones habitades, es semidomestiquen i provoquen destrosses en parc i jardins, augmentant sensiblement el risc d’accidents.

A més d’això no s'ha de perdre de vista que es tracta d’animals salvatges que, tot i no ser habitualment perillosos, si que poden arribar a atacar si se senten amenaçats. Per aquest motiu i en cas de trobar un senglar, el millor és quedar-se quiet i normalment és ell qui marxa. Però si no ho fa, s’ha de retrocedir poc a poc i allunyar-se d’ell per evitar que se senti en perill. Si l’animal es troba dins del nucli urbà és convenient avisar a la policia local o al 112.

També és important tenir en compte que a les primeres i últimes hores del dia és quan es produeixen més gran nombre de desplaçaments d’aquests animals, el que incrementa les possibilitats de trobar-los i també el risc d’accidents, sobretot en les carreteres que travessen el parc i zones properes, raó per la que cal conduir amb precaució.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar