Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

MÉS DE 1.100 SENGLARS CAÇATS AL VALLÈS ORIENTAL L’ANY 2013Més de 1.100 senglars caçats al Vallès Oriental l’any 2013

14/02/2014

El Vallès Oriental va ser la comarca metropolitana amb més captures de senglars durant l’any passat, segons les dades de la memòria anual de caça de 2013 que elabora el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. En total, les societats de caçadors de la comarca van capturar 1.152 senglars. Són un de cada tres dels que es van caçar a l’àmbit de les comarques metropolitanes. La xifra del Vallès Oriental està clarament per sobre de la de l’Alt Penedès (781), el Maresme (536), el Baix Llobregat (415), el Vallès Occidental (304) i el Garraf (190).

Tot i aquesta pressió dels caçadors, la població de senglars ha seguit creixent als dos principals espais naturals del Vallès Oriental. Tant al Montseny com al Montnegre i el Corredor, es registren densitats de 10,5 senglars per cada 100 hectàrees. En el cas del Montseny, és la xifra més alta des que es fan càlculs a través del programa de seguiment que promouen les Diputacions.

Amb tot, respecte a les dades d’altres comarques properes el nombre de captures és inferior. A la Selva, els caçadors van matar 2.832 porcs senglars. I, a Osona, 2.092. A tot Catalunya, es van caçar 35.364 senglars. La comarca amb més captures va ser la Garrotxa, amb 3.830 animals morts.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar