Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA PRIMERA BATUDA ESPECIAL ACABA AMB 11 SENGLARS CAÇATS A L’AMETLLALa primera batuda especial acaba amb 11 senglars caçats a l’Ametlla

14/02/2014
Els propers diumenges es faran noves caceres a la zona de Can Forns i al pla de la Violona

La primera batuda extraordinària per capturar senglars a l’Ametlla va acabar amb 11 animals morts. L’actuació es va fer aquest diumenge a les zones agràries de Can Plantada i Can Plandolit diumenge passat. Hi van participar una vintena de caçadors, tots del municipi. L’Ajuntament va demanar autorització al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural per poder fer diverses batudes extraordinàries amb l’objectiu de reduir la població de senglars al municipi. Aquests animals provoquen nombrosos danys en horts i, fins i tot, jardins de cases particulars.

Dels 11 porcs morts, la majoria es van abatre a la zona de Can Plantada. De fet, a Can Plandolit només se’n va matar un. “És un espai força petit”, recorda el regidor de Medi Ambient, Carles Borràs. La meitat dels animals morts feien entre 70 i 80 quilos. La resta, entre 35 i 40. “Ha anat molt bé. Són molts porcs morts i potser en van marxar alguns de ferits”, comenta Manolo García, membre del col·lectiu de caçadors del municipi.

La Policia Local i el grup local de Protecció Civil van col·laborar en el dispositiu de seguretat per evitar l’accés de persones a la zona on es feia la batuda. “La gent està contenta perquè es troba els senglars a la porta de casa i els causen problemes”, explica Borràs. Amb tot, “sempre hi ha alguna queixa”. Per exemple, de persones que anaven a passejar el gos i a qui els voluntaris de Protecció Civil o la Policia Local demanaven que no els portessin deslligats per no generar problemes amb els gossos dels caçadors.

Les batudes extraordinàries per controlar la població de senglar a l’Ametlla seguiran aquest diumenge a la zona de Can Forns. Una setmana després, es faran a la zona del pla de la Violona. Els caçadors busquen poder fer una acció conjunta amb la Societat de Caçadors de Bigues per mirar de guanyar eficàcia. De moment, s’ha descartat fer-ho amb els caçadors de Santa Eulàlia, tot i que en un primer moment també hi havia la intenció.

Els caçadors de l’Ametlla donen suport a la petició de l’Ajuntament de crear una àrea local de caça en unes 500 hectàrees del municipi. En aquest espai, l’Ajuntament podria decidir com i quan caçar. Des de l’any 2008, tot el municipi està considerat reserva de caça. Per tant, els caçadors només poden sortir quan hi ha una autorització expressa de
Medi Natural que sempre ha d’estar justificada per danys a l’agricultura o en jardins particulars.

Carn solidària

Com ja va passar l’any passat, l’Ajuntament de l’Ametlla donarà la carn dels senglars morts en aquestes batudes excepcionals al grup local de Càritas. L’objectiu és que la carn arribi a famílies que passen per dificultats econòmiques dins dels lots de menjar que reben. De moment, els 11 animals abatuts diumenge de la setmana passada s’han repartit entre caçadors i voluntaris del grup de Protecció Civil. A partir d’aquest diumenge, tots els animals s’escorxaran seguint tots els controls veterinaris pertinents i es congelarà la carn, que s’anirà repartint entre les famílies que ho necessitin. Si els resultats són molt bons, l’Ajuntament es planteja organitzar un civet de senglar popular obert a tots els veïns per donar sortida a tota la carn.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar