Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

PROP DE 2.500 CAÇADORS INAUGUREN LA MITJA VEDA AMB LES NOVES MESURES DE SEGURETATProp de 2.500 caçadors inauguren la mitja veda amb les noves mesures de seguretat

Prop de 2.500 caçadors inauguren la mitja veda amb les noves mesures de seguretat

16/08/2018
La nova temporada ve marcada per l´aplicació de la nova normativa de seguretat, en vigor des d´abril, que comporta, entre altres aspectes l´obligació de descarregar l´arma i deixar-la a terra quan s´aproximin els Agents Rurals.

Uns 2.500 caçadors van obrir ahir la mitja veda a Lleida, el període hàbil per a la caça de diferents aus com guatlles, tórtores o coloms, entre d’altres, a banda de guineus, que s’allargarà fins a l’11 de setembre, segons va explicar el president de la Federació de Caça de Lleida, Jaume Teixidó, que va assegurar que la primera jornada va transcórrer sense incidents remarcables. La mitja veda inclou tots els dijous, dissabtes, diumenges i festius (a més de les festivitats locals de cada municipi), per la qual cosa tindrà un total de tretze dies hàbils.

 

Teixidó va apuntar que la mitja veda per a un caçador “és com un nen que espera que arribin les vacances”, perquè “sortim tots, anem amb els companys” i “és una cosa que s’espera molt” entre els aficionats a aquesta activitat. La principal novetat és la normativa, en vigor des del mes d’abril, que obliga els caçadors a descarregar l’arma quan se li aproximin altres persones com, per exemple, Agents Rurals, i deixar-la a terra o al lloc que s’indiqui, a més d’apartar-se un mínim de cinc metres quan així ho requereixin els agents de l’autoritat. També hauran de descarregar l’arma quan la cacera hagi finalitzat. Aquesta és la primera temporada en què s’apliquen aquestes mesures després de l’homicidi de dos agents rurals a Aspa el gener del 2017.

 

Els caçadors accepten la mesura encara que la consideren “una mica dràstica”, sobretot en el fet que els rurals vagin proveïts d’una arma si no es tracta d’actuacions davant de furtius, segons afirma Teixidó, que va afegir que “per culpa d’un senyor boig ho hem pagat tota la resta”.

 

Encara que el període de mitja veda es considera com l’inici de la temporada de caça, s’ha de tenir en compte que hi ha vedats que tenen autoritzacions especials per caçar tot l’any conills i senglars davant de la superpoblació d’aquestes espècies.

 

Aquesta situació es dóna principalment a la comarca del Segrià, on està permesa la captura d’aquestes espècies per minimitzar els danys que ocasionen a l’agricultura i després de les contínues queixes dels perjudicis per part dels pagesos d’aquesta zona.

 

Tres persones denunciades el primer dia per no complir la norma

 

Els Agents Rurals van denunciar en la primera jornada de la temporada tres persones per portar les escopetes de caça carregades en un camí rural públic al municipi de Cubells, a la comarca de la Noguera. Per aquesta raó, van recordar que a les zones de seguretat cal portar les armes descarregades i que no es pot disparar en un camí a menys de vint-i-cinc metres de distància del sender. Altres consells de seguretat que dóna Agricultura són que el caçador només dispari quan tingui contacte visual, s’hagi identificat la peça amb total claredat i no hi hagi possibilitat de confusió. No apuntar amb l’arma a persones, coses o objectes que no siguin la peça de caça i l’obligatorietat de portar la documentació reglamentària per desenvolupar l’activitat, inclosa la dels gossos que hi participen. També s’insta a respectar les zones de seguretat, especialment les que hi ha fixades a prop de masies o nuclis de població.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar