Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA GUÀRDIA CIVIL VA RESCATAR AL JUNY 60 POLLETS D´AUS AQUÀTIQUES DELS CANALS DE FORMIGÓ DEL DELTALa Guàrdia Civil va rescatar al juny 60 pollets d´aus aquàtiques dels canals de formigó del Delta

Els rescats es van fer amb la col·laboració de diversos nens i la Societat de Caçadors de Sant Jaume d´Enveja. GUÀRDIA CIVIL

11/07/2018
Els rescats es van fer en col·laboració a la Societat de Caçadors de Sant Jaume d’Enveja i van evitar la mort segura de les aus

Un total de 60 pollets d’aus aquàtiques van ser rescatats durant el juny dels canals de reg construïts amb peces de formigó al Delta de l’Ebre. Els rescats van ser efectuats, durant la segons quinzena de juny, per agents del Destacament de Protecció de la Naturalesa (DEPRONA) de la Guàrdia Civil del Parc Natural del Delta de l’Ebre en col·laboració amb la Societat de Caçadors de Sant Jaume d’Enveja.

Cada any coincidint amb l’eclosió dels ous de les aus aquàtiques, entre el maig i el juny, infinitat de pollets de les espècies d’ànec real i polles d’aigua (Gallinula chloropus), entre d’altres, cauen, a l’interior dels canals de reg –que proveeixen i sanegen els camps d’arròs, suposant una trampa mortal per elles.
 

Per tal de pal·liar la situació, la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre, algunes Societats de Caçadors del Delta de l’Ebre i el Parc Natural Delta de l’Ebre col·laboren per evitar la mortaldat dels pollets atrapats als canals. Amb aquest objectiu, s’instal·len en aquestes conduccions d’aigua unes rampes construïdes en canyís i taulons de fusta que, col·locades de forma estratègica a l’interior i vora de la sèquies, permetin que les aus puguin sortir d’ella.

Agents del Deprona del Parc Natural del Delta de l’Ebre cooperen en les tasques de salvament i rescat d’aquestes espècies. El passat 16 de juny, en col·laboració amb personal de la societat de caçadors de Sant Jaume i les seves famílies i amb els com a principals protagonistes d’aquesta activitat, es van salvar una gran quantitat de pollets d’antàtids, ànec real (Anas platyrhynchos). Els membres del DEPRONA van treure els pollets de la sèquia i posteriorment els van deixar anar en els camps pròxims d’arròs, evitant amb això la mort segura per falta de aliment i ser devorats per altres espècies de carronyaires. En total es van extreure de diverses séquies 20 exemplars d’aquesta espècie.

L’endemà, la Patrulla i un nombrós grup de nens amb els seus pares van continuar realitzant aquestes mateixes tasques, localitzant i extraient dels canals de la bassa de l’encanyissada, del terme municipal d’Amposta, 12 exemplars d’ànec real i 25 polles d’aigua.

Els pollets d’aquestes espècies no només poden morir als canals de fam, sinó que a més tenen com a principals depredadors al bernat pescaire (Ardea cinerea), garça imperial (Ardea purpurea), esplugabous (Bubulcus ibis), martinet ros (Ardeola ralloides) i la gavina argentea (Larus cachinnas).


www.diarimes.com/noticies/terres_l_ebre/2018/07/11/la_guardia_civil_rescatar_juny_pollets_aus_aquatiques_dels_canals_formigo_del_delta_43411_3024.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar