Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS ÚLTIMS SIS ANYS HI HA HAGUT 5.000 ACCIDENTS DE TRÀNSIT A CATALUNYA PROVOCATS PER SENGLARSEls últims sis anys hi ha hagut 5.000 accidents de trànsit a Catalunya provocats per senglars

11/02/2014

Els porcs senglars provoquen cada any prop d'un miler d'accidents de trànsit a Catalunya. Durant els últims sis anys, més de 5.000 sinistres per aquest motiu han ocasionat un impacte econòmic global d'uns 27 milions d'euros, segons ha dit a Catalunya Informació el director territorial del Departament d'Agricultura a Girona, Vicenç Estanyol. La demarcació de Girona lidera les captures de senglar, amb una xifra rècord de 12.500 l'any passat. En el conjunt de Catalunya s'han capturat aquesta temporada 35.000 exemplars, segons les dades que es recullen a la memòria anual de caça que elabora el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Vicenç Estanyol ha explicat que el 2013 es van concedir unes 200 autoritzacions excepcionals per a la captura del senglar en època de veda a la demarcació de Gironaamb l'objectiu de reduir-ne el nombre. A part dels conreus, un altre impacte econòmic important és el que es deriva dels accidents de trànsit causats per aquests animals, tal com destaca el director territorial: "Aquests 5.000 accidents tenen una quantificació mitjana d'entre 5.000 i 6.000 euros per sinistre. Altres països com Alemanya inclouen en trànsit la contingència del senglar com una espècie de fauna salvatge com un element més en l'assegurança a tercers".

Segons Vicenç Estanyol, alguns agricultors de zones com el Pla de l'Estany han canviat el tipus de conreu per evitar els danys que els provoquen els senglars. I també ha dit que ja hi ha algunes asseguradores que tipifiquen aquests danys com els d'una pedregada.

Per tot plegat, el Departament d'Agricultura està treballant en un pla de xoc per prevenir els danys que provoquen els animals salvatges a l'activitat agrària i també els problemes que generen en relació amb els accidents de trànsit.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar