Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

DETECTEN CAÇADORS FURTIUS QUE ABATEN CABIROLS DE NIT A LES LLOSSESDetecten caçadors furtius que abaten cabirols de nit a les Llosses

25/06/2018
Mossos i forestals han instal·lat càmeres i fet controls que han foragitat els il·legals les darreres setmanes

Agents Forestals i Mossos d’Esquadra han realitzat serveis nocturns de control a la carretera de les Llosses per tal d’acabar amb la caça furtiva de cérvols i cabirols. En els darrers mesos veïns del municipi han observat casos de caça d’aquests animals que han estat detectats també per cossos públics. D’ençà que es va acabar l’època de caça s’ha denunciat la mort furtiva de cinc cérvols, un cabirol i dos senglars, efectuats de nit i des de la mateixa carretera. Forestals consultats expliquen que sempre es repeteix el mateix modus operandi, amb vehicles 4x4 que encenen focus que enceguen els animals, moment que aprofiten per abatre’ls.
 

Els casos més recents es van produir durant els mesos de març i febrer, tot i que aquesta setmana s’ha tornat a activar l’alarma arran del cas d’un cabirol mort i decapitat. En aquest cas es creu que la mort va ser per atropellament, ja que el cos de l’animal no tenia cap impacte de bala. Els furtius aprofiten la mort dels animals per tallar-los el cap i treure’n profit amb la cornamenta, però quan es tracta de femelles, com ha estat en diversos casos, la mort no té cap sentit.

 
Per controlar els caçadors furtius s’han instal·lat càmeres a peu de carretera a fi de saber quins vehicles hi han accedit. Aquesta és una de les mesures que ajuden a compensar la complexitat de tenir apamat un terme municipal tan ampli com és el de les Llosses. Els agents estranyament atrapen els il·legals, però els controls, amb registre inclòs de vehicles durant nits senceres, sí que serveixen per dissuadir els infractors gràcies a l’efecte boca-orella.
 

Aquesta pràctica ha provocat indignació a les Llosses. L’alcalde, David Serrat, condemna els fets, tot i que afirma que és molt complicat tenir-ho controlat, ja que quan es relaxa el control és fàcil que es reprodueixi de nou. A la mateixa carretera que condueix al Berguedà s’hi ha efectuat alguna detenció però fora de la jurisdicció dels agents del Ripollès.

 
 
Jordi Remolins
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar