Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL GOVERN DEMANA PREVENCIÓ I NO ABAIXAR LA GUÀRDIA DE CARA A LA REVETLLA DE SANT JOAN I LA CAMPANYA FORESTAL D´AQUEST ESTIUEl Govern demana prevenció i no abaixar la guàrdia de cara a la revetlla de Sant Joan i la Campanya forestal d´aquest estiu

22/06/2018
El conseller d´Interior, Miquel Buch, i la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, han presentat aquest matí el dispositiu especial per a la revetlla de Sant Joan i les mesures de cara a la Campanya de prevenció i extinció d’incendis per aquest estiu.

Pel que fa a la revetlla de Sant Joan, Buch ha destacat que “qualsevol precaució és poca. Res de velocitat, res d’alcohol, òbviament res de drogues i res de distraccions”.  

 

El titular d’Interior ha explicat que “estem davant d’un un cap de setmana en que coincideixen l’inici de les vacances escolars, la revetlla de Sant Joan, els Jocs Mediterranis i a més, es preveu una pujada de les temperatures. Per tant, preveiem un cap de setmana de gran mobilitat”.  

 

Tot i que “tenim un equip d’homes i dones treballant” el conseller ha volgut remarcar que “la col·laboració ciutadana, el seny i la prevenció són molt importants en una nit com la de Sant Joan.  

 

L’acte d’avui també ha servit per presentar la Campanya forestal 2018. El conseller d’Interior ha insistit que “no podem abaixar la guàrdia de cara a l’estiu. Tenim bons professionals preparats però tenim una campanya forestal complicada i hem de gaudir del bosc però amb respecte i per tant la col·laboració ciutadana és indispensable, un cop més” “tota precaució és poca”, ha recalcat.  

 

Buch també ha fet referència a com el 155 ha passat factura “perquè tot s’ha demorat; aquesta campanya l’enfoquem com podem, però hem de treballar molt intensament per intentar recuperar-nos el més aviat possible”, ha afegit.  

 

Tant el conseller com la consellera han afirmat que les pluges d’aquesta primavera han ajudat a afrontar un inici d’estiu bo pel que fa a incendis, però aquesta vegetació verda, a meitat o final d’estiu pot ser un gran combustible.  

 

Per la seva part, la consellera Jordà ha dit que “els incendis són inherents al clima mediterrani per això cal reforçar la gestió forestal sostenible i continuar invertint en prevenció” i ha recordat que “cal la col·laboració ciutadana perquè 8 de cada 10 incendis són per causes antròpiques”.  

 

Jordà també ha explicat que “en aquesta campanya incorporem drons equipats amb càmeres tèrmiques que serviran per acotar el perímetre dels incendis de manera més eficient, o analitzar l’estat de la vegetació”.  

 

Els dos consellers han fet aquesta roda de premsa al parc de bombers de Cerdanyola, acompanyats dels equips directius dels seus departaments i de representants dels cossos operatius de seguretat i emergències.  

 

*Adjuntem en pdf la nota de premsa de la revetlla de Sant Joan i la nota de premsa de la Campanya Forestal 2018.Notes de premsa Dispositiu especial de la Generalitat amb motiu de la Revetlla de Sant Joan i La Generalitat alerta que no es pot abaixar la guàrdia davant el risc d’incendi forestal


agricultura.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=305981#
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar