Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

RÈCORD DE SENGLARS CAÇATS A LLEIDA, AMB MÉS DE 8.500Rècord de senglars caçats a Lleida, amb més de 8.500

11/02/2014
Entre el 2012 i el 2013, gràcies a permisos fora de temporada

Els caçadors van abatre a Lleida un total de 8.530 senglars durant la temporada 2012-2013, una xifra rècord com a resultat de les successives ampliacions del període hàbil per caçar-los i de la concessió per part d’Agricultura de permisos especials per a batudes fora de temporada allà on aquesta espècie ha ocasionat danys a cultius. Així consta en la Memòria anual de la caça que la Generalitat va fer pública ahir. Per la seua part, fonts de la federació de caça lleidatana consideren que el cens de senglars s’ha estabilitzat al voltant dels 8.000 animals a l’augmentar-ne les batudes, però encara no ha descendit a causa del ràpid ritme de reproducció d’aquesta espècie que ha tingut lloc durant aquests últims anys.

El nombre de senglars abatuts ha experimentat un augment progressiu a Lleida des de la temporada 2009-2010, que es va saldar amb 3.341 exemplars morts. La ràpida proliferació d’aquesta espècie, que s’ha traduït durant anys en danys en cultius i accidents a les carreteres per col·lisions, ha portat la Generalitat a ampliar de sis mesos als set actuals el període hàbil de caça i a agilitzar la concessió de permisos especials per caçar-los fora de temporada. S’ha de recordar que, l’any passat, es va simplificar el procés per obtenir permisos especials per abatre’ls durant els mesos d’estiu, a través de sol·licituds per internet. Els caçadors reclamen que aquesta prova pilot tingui continuïtat. Per la seua part, la Generalitat va anunciar que prepara un “pla de xoc” per reduir els perjudicis derivats de poblacions excessives de senglars, que inclouen la declaració d’“emergències cinegètiques” en les quals la Generalitat podrà imposar caceres (vegeu SEGRE el 29 de gener).

Conductors més penalitzats
D’altra banda, l’Estat prepara una reforma de la llei deTrànsit que limitarà la responsabilitat dels propietaris de vedats, ja sigui ajuntaments o societats de caçadors, en els accidents en carreteres per col·lisions amb animals i incrementarà la de conductors i administracions titulars de carreteres.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar