Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

PRESENT I FUTUR: NOVA MODALITAT DE CAÇA, EL GARBELLPresent i futur: nova modalitat de caça, el Garbell

15/06/2018
Dissabte 9 de juny va tenir lloc aMasdenverge una Xerrada sobre el present i el futur de la caça del tord

Tal com s’anunciava la setmana passada, aquest dissabte 9 de juny va tenir lloc a Masdenverge una Xerrada sobre el present i el futur de la caça del tord, en la que es van donar a conèixer els resultats dels estudis realitzats per l’Institut Tecnològic Forestal de Catalunya la passada tardor en quatre barraques, dos a Alcanar i dos més dins el terme municipal d’Ulldecona, sobre la nova modalitat de caça del tord anomenada garbell. En poc més d’un any i mig l’associació Amics del Tord de les Terres de l’Ebre ha ideat aquesta nova modalitat de caça i ha efectuat tot un seguit de passos encaminats a una possible regulació del Garbell. En aquesta curta franja de temps l’associació s’ha entrevistat en l’administració catalana com també en la europea amb la finalitat demostrar que aquesta modalitat és selectiva i no massiva tal com demanen les directrius europees, eliminant la utilització del vesc, substància prohibida al codi penal.

 
Els resultats allí presentats van ser més que satisfactoris i tornaven a il·lusionar al centenar d’aficionats presents en l’acte, els quals han vist com en els últims anys les esperances per tornar a caçar s’anaven diluint poc a poc. Des de l’associació Amics del Tord, es va ficar en valor la voluntat de tenir present a tots els agents implicats en aquest procés de regulació, com ara l’administració, associacions ecologistes, agràries i el cos d’agents rurals amb la intenció que tothom es senti còmode amb aquesta nova modalitat de caça del tord.
 
 

D’aquesta forma l’associació Amics del Tord durà a terme aquestes pròximes setmanes un seguit de reunions amb tots els agents i entitats implicades per acabar de valorar la necessitat de fer un segon estudi o emprendre accions més culminants.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar