Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

DIFONEN UNA NOVA MODALITAT DE CAÇA EN BARRANCA MÉS SELECTIVA I SOSTENIBLEDifonen una nova modalitat de caça en barranca més selectiva i sostenible

12/06/2018
L´associació Amics del Tord treballa per regularitzar un nou sistema des de fa mesos

La caça en barraca està considerada massiva i poc selectiva. Des de fa mesos, l’Associació Amics del Tord treballa per regularitzar un nou sistema amb xarxes més sostenible i que compliria els criteris que marca Europa. Una xerrada a Masdenverge ha donat a conèixer aquesta nova modalitat, que deixa enrere substàncies prohibides com el vesc, i que ha superat els testos realitzats pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

 

L’au entra a la barraca i en tocar alguna de les xarxes, queda atrapada. Els tords ja no es poden escapar però els moixons més petits poden sortir pels forats de la xarxa o la trampa. És la caça en garbell, un nou sistema de caça en barraca que es vol regularitzar. L’Associació Amics del Tord de les Terres de l’Ebre la defensa com a més selectiva, sostenible i respectuosa amb la legislació europea, que considera l’actual sistema de caça en barraca amb vesc com a massiu i poc selectiu.

 

La nova modalitat ha estat testada amb resultats satisfactoris pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya en diferents sessions a dos barraques d’Ulldecona i dos més d’Alcanar. Els resultats de l’estudi i la situació actual de la caça del tord, arrelada al territori i especialment a la comarca del Montsià, s’han presentat aquest cap de setmana durant una xerrada a Masdenverge.

 ebredigital.cat/2018/06/12/difonen-una-nova-modalitat-de-caca-en-barranca-mes-selectiva-i-sostenible/
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar