Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LA FEDERACIÓ CATALANA DE CAÇA I LES REPRESENTACIONS TERRITORIALS COL·LABOREN EN UN PROJECTE DE GESTIÓ DE LA TÓRTORA COMUNA (STREPTOPELIA TURTUR) A CATALUNYAFederació Catalana de Caça 08/06/2018
A la reunió van assistir el subdirector de la Dir. Gral. d’Ecosistemes Forestal, Jordi Ruiz, els investigadors del Centre Tecnològic Forestal, Gerard Bota i Francesc Serdà i el tècnic Santi Ferron en representació de la Federació Catalana de Caça

El Projecte tórtora té per objectiu monitoritzar un sistema de seguiment per disposar de dades dels canvis experimentats en les abundàncies d’aquesta espècie a Catalunya i a la resta de la seva àrea de distribució a Europa, per tal d’establir criteris que compatibilitzin la conservació i l’aprofitament cinegètic.

 

Actualment estan treballant en capturar tórtores adultes, per col·locar-los un transmissor VHS (seguiment per antena) per facilitar la localització dels nius i determinar la productivitat (número de cries / número de postes). 

 

Per determinar l'abundància fan censos per escoltes periòdiques.

 

Està previst per enguany equipar algunes tórtores amb transmissors GPS per corroborar que a diferència de les tórtores que emigren pel sud d’Espanya, les tórtores establertes a Catalunya emigren cap a Algèria per anar a hivernar a l’oest del delta del Níger.

 

La Federació Catalana de Caça i les seves Representacions Territorials col·laboraran en aquest projecte de dues maneres:

 

  • Aportar tres nous punts de captura per el cens de productivitat.
  • Fomentar la recollida de mostres d’ala de les tórtores caçades a la propera mitja veda

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar