Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS CAÇADORS POSEN A PROVA LES SEVES HABILITATS AMB EL RECLAM BUCALEls caçadors posen a prova les seves habilitats amb el reclam bucal

29/05/2018
En aquesta edició, l’equip vencedor va ser el d’Espanya, amb la participació entre d’altres del canareu Enrique Marzà.

El reclam és una espècie de xiulet de llauna amb el qual es pot reproduir el cant dels ocells. Els caçadors l’han fet servir tradicionalment per atreure espècies cinegètiques com el tord i poder capturar-les, en la pràctica de diferents modalitats antigues de caça als països de la franja mediterrània, com ara la barraca o parany.

 

Aquesta modalitat està prohibida perquè l’administració la considera no selectiva (per l’ús del vesc, on queden enganxats els ocells), però alguns caçadors continuen practicant el reclam bucal com a afició. Així, Alcanar acaba de ser l’escenari de la 21 edició del Concurs Europeu de Reclam Bucal, amb la participació d’equips d’Espanya i Itàlia (França no hi va poder ser present a darrera hora). En aquest concurs hi ha tres modalitats possibles per a cada concursant, que actua durant uns minuts imitant el cant del tord comú, el tord ala-roig i la merla. En aquesta edició, l’equip vencedor va ser el d’Espanya, amb la participació entre d’altres del canareu Enrique Marzà.

 
Fora de concurs també es va donar l’opció de participar a gent del públic per demostrar les seves habilitats amb els reclams. Hi van prendre part veïns d’Alcanar, Ulldecona, la Vall d’Albaida o Tarragona.
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar