Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

ELS ASSISTENTS A L’ASSEMBLEA GENERAL DE LA FCC APROVEN PER UNANIMITAT ELS DIFERENTS PUNTS PROPOSATS A L’ORDRE DEL DIAEls assistents a l’Assemblea General de la FCC aproven per unanimitat els diferents punts proposats a l’ordre del dia

Els assistents a l’Assemblea General de la FCC aproven per unanimitat els diferents punts proposats a l’ordre del dia

Els assistents a l’Assemblea General de la FCC aproven per unanimitat els diferents punts proposats a l’ordre del dia

Els assistents a l’Assemblea General de la FCC aproven per unanimitat els diferents punts proposats a l’ordre del dia

Els assistents a l’Assemblea General de la FCC aproven per unanimitat els diferents punts proposats a l’ordre del dia

Els assistents a l’Assemblea General de la FCC aproven per unanimitat els diferents punts proposats a l’ordre del dia

Els assistents a l’Assemblea General de la FCC aproven per unanimitat els diferents punts proposats a l’ordre del dia

Els assistents a l’Assemblea General de la FCC aproven per unanimitat els diferents punts proposats a l’ordre del dia

Els assistents a l’Assemblea General de la FCC aproven per unanimitat els diferents punts proposats a l’ordre del dia

09/05/2018
Les instal·lacions de Món Sant Benet van acollir el passat dissabte 5 de maig l´Assemblea General de la FCC de caça, que va comptar amb una nombrosa participació d´assembleistes

El passat dissabte dia 5 de maig les instal·lacions de Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, van acollir la celebració de l’Assemblea General de la Federació Catalana de Caça, que va comptar amb la participació de més de 200 persones, que van aprovar per unanimitat i sense cap esmena, entre altres punts de l’ordre del dia, tant el balanç de gestió de 2017 –que va presentar uns resultats força positius-, com els pressupostos i propostes d’actuació per enguany. En el decurs d'aquesta trobada es va retre un merescuts i sentit homenatge a Mariano Mate, delegat ocellaire a la junta de la FCC i vicepresident de la Territorial de Barcelona, malauradament traspassat el 17 d'abril a causa d'una enfermetat.

 

En el fantàstic marc de Món Sant Benet, situat a la localitat de Sant Fruitós de Bages, va tenir lloc una de les trobades més importants per al conjunt d’associats a la Federació Catalana de Caça amb motiu de la celebració de la seva Assemblea Anual; en aquest sentit, cal destacar la nombrosa participació d’assembleistes. Aquesta assemblea, que va destacar per la seva posada en escena, tant pel marc escollit com per l’ús de les noves tecnologies a l’hora de presentar els diferents punts de l’ordre del dia amb la inclusió de diferents vídeos, gràfiques, missatges via telemàtica..., que van ajudar a presentar amb transparència i claredat tots els punts a debatre, va començar amb un vídeo resum de la manifestació duta a terme el passat 15 d’abril a Barcelona en defensa de la caça.

 

El vídeo d’aquesta manifestació, que va servir per defensar del dret a caçar i demanar respecte per la nostra activitat, va donar pas a la intervenció dels diferents invitats a aquest acte com l’alcalde de la localitat de Sant Fruitós del Bages, que ens va enviar, davant de la seva impossibilitat d’assistir a l’acte, un vídeo de salutació en el qual va agrair la labor dels caçadors en el control cinegètic i va posar en valor la importància soci econòmica que té per al municipi l’activitat cinegètica. Per la seva banda, Marc Costa, màxim responsable del cos d’Agents Rurals a Catalunya va aprofitar la seva intervenció per felicitar als caçadors i caçadores per la seva tasca, que va qualificar de fonamental i absolutament necessària per al control cinegètic; alhora que va fer especial èmfasi sobre la necessitat de donar una major visibilitat davant la societat, especialment sobre els habitants de les ciutats, molt allunyats de la realitat del món rural, del paper bàsic que desenvolupa la caça en benefici d’una bona gestió del medi natural. En aquest sentit, va incidir sobre la necessitat de treballar en aquest àmbit d’una manera conjunta totes les parts implicades, Administració, Agents Rurals, pagesia i col·lectiu de caçadors.

 

Gerard Esteve, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, un altre dels invitats a participar en aquesta Assemblea, va presentar als assistents la Fundació UFEC i la seva proposta de reforma de l’actual Llei de l’Esport vigent a Catalunya. L’Assemblea va aprovar per unanimitat l’entrada de la FCC com a patró de la Fundació UFEC.

 

En relació amb els diferents punts de l’ordre del dia, Sergio Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça va presentar als assistents un exhaustiu informe sobre les activitats dutes a terme en el decurs de 2017 animant  al conjunt de caçadors i caçadores a donar una major visibilitat als beneficis que aporta la caça per al conjunt de la societat i el medi natural. Així mateix, va destacar l’aposta decidida per part de la FCC i les diferents territorials per incorporar, mitjançant  l’organització d'activitats com caceres específiques, regal de permisos, etc.,  al jovent al món de la caça, quelcom bàsic per al seu futur; a més de reforçar el paper i la presència de la dona caçadora. En aquest mateix sentit, va explicar la necessitat de continuar amb les accions formatives, especialment les vinculades amb la seguretat a la caça i el coneixement del medi i les normatives.  

 

Cal destacar, que tots els punts de l’ordre del dia posats a votació com el comptes anuals de l’exercici econòmic vençut 2017 –auditats i que van presentar un resultat força positiu-, els pressupostos pel 2018, etc. es van aprovar per unanimitat i sense cap esmena ni comentari específic. En el decurs de l’assemblea també es va sotmetre a votació la incorporació de la modalitat esportiva de Field Target, a més del calendari esportiu oficial de competicions i del programa anual d’activitats, que com la resta es van aprovar amb el consens de tots els participants. També va comptar amb el vot afirmatiu de tots els presents la ratificació del conveni signat amb la Real Federación Española de Caza.

 

Durant la celebració d’aquesta Assemblea es van viure moments força emotius amb motiu del record als tres caçadors morts recentment a Catalunya, així com per la mort de Josep Capdevila, “Pepet, l’ocellaire més veterà de Catalunya, que va morir amb 95 anys i, especialment, pel traspàs del gran Mariano Mate, tota una institució a la FCC i la Territorial de Barcelona, incansable lluitador pels drets del col•lectiu ocellaire, que malauradament ens va deixar el passat mes d’abril. L’assemblea ells hi va dedicar un sentit, emotiu i respectuós minut de silenci simbòlicament “trencat” pel cant dels ocells portats per alguns ocellaires. En acabar l’Assemblea tots els assistents es van aplegar als jardins de Món Sant Benet per recordar als difunts alliberant uns ocells.

 

En relació amb la pràctica de l’activitat ocellaire a Catalunya, Sergio Sánchez va explicar que tot i que a nivell estatal s’han aconseguit alguns avanços, a Catalunya, de moment, la situació pel que fa a la captura d’ocells fringíl·lids malauradament continua estancada i sense que s’albiri cap canvi en un futur pròxim.

 

L'Assemblea també va servir per presentar als assistents les noves carpes i el material informatiu i pedagògic creat per la Federació per donar a conèixer la nostra activitat a diferents fires d'una manera força lúdica i didàctica. Així mateix, els assistents van tenir la possibilitat de provar el simulador de tir de la FCC, que va fer les delícies de tothom que ho va provar. L’Assemblea va acabar amb un fantàstic dinar de germanor, amb la carn de caça com a protagonista, preparat pel cap de cuina de Món Sant Benet, caçador, arquer i ferm defensor de l’activitat cinegètica i del consum de la carn de caça tant a nivell particular com als restaurants.

Video resum caçera jovent i dones caçadores ZCC Rialp

Video resum manifestació Si a la caça

Video resum d'activitats

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar