Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

VISCA LA CAÇA, UN CLAM REPETIT EL DIUMENGE A BARCELONA PER MILERS DE CAÇADORS I CAÇADORESVisca la caça, un clam repetit el diumenge a Barcelona per milers de caçadors i caçadores

Visca la caça, un clam repetit el diumenge a Barcelona per milers de caçadors i caçadores

Visca la caça, un clam repetit el diumenge a Barcelona per milers de caçadors i caçadores

Visca la caça, un clam repetit el diumenge a Barcelona per milers de caçadors i caçadores

Visca la caça, un clam repetit el diumenge a Barcelona per milers de caçadors i caçadores

Visca la caça, un clam repetit el diumenge a Barcelona per milers de caçadors i caçadores

Visca la caça, un clam repetit el diumenge a Barcelona per milers de caçadors i caçadores

17/04/2018
Els carrers de Barcelona van acollir el passat diumenge dia 15 una multitudinària manifestació en defensa del dret a caçar i demanant respecte per aquesta activitat mil·lenària i que avui en dia esdevé més necessària que mai.

La concentració, convocada a Catalunya per la Federació Catalana de Caça i les diferents Territorials va esdevenir un gran èxit organitzatiu i participatiu amb vora de 3.000 persones reivindicant amb respecte i civisme el seu dret a caçar. Amb el mateix objectiu es van dur a terme a 40 ciutats espanyoles manifestacions similars, sumant més de 100.000 participants en total.

 

El Parc de la Ciutadella de Barcelona, davant del Parlament de Catalunya, va estar el punt de trobada de milers de caçadors, caçadores, ocellaires, falconers vinguts d’arreu Catalunya. Fet i fet, vora de 3.000 persones reclamant  a l’uníson Si a la caça i respecte per la caça i les persones que la practiquen.

 

Poc després de les 10.30, va començar el recorregut de la manifestació, que va discórrer amb un to clarament festiu i reivindicatiu i sense cap tipus d’incident, per diferents carrers de Barcelona (Marquès de l’Argentera, Passeig d’Isabel II, Via Laietana, Jaume I) per acabar a la plaça Sant Jaume on Sergio Sánchez, president de la FCC,  va llegir el manifest institucional acompanyat pels diferents presidents de les Representacions Territorials.

 

En altres aspectes destacats en la seva intervenció, Sergio Sánchez va posar en valor el paper de la caça com una de les millors formes de mantenir un correcte equilibri del medi natural. Defensant el gran coneixement i arrelament dels caçadors i caçadores al territori i la gran tasca del conjunt del col·lectiu vetllant pel seu equilibri. Per altra banda, va demanar a  la classe política un major suport en el desenvolupament de l’activitat cinegètica i no solament quan a l’administració l’interessa la col·laboració dels caçadors per tal de controlar la superpoblació d’algunes espècies com el senglar i el conill, que tants i greus problemes està causant a l’agricultura i a la seguretat vial. El president de la Federació Catalana va acabar la seva intervenció advertint que per part de la FCC no es tolerarà cap altra agressió en contra dels caçadors i caçadores destacant que es denunciarà davant els tribunals qualsevol acció d’aquest tipus; alhora va posar al servei dels caçadors els recursos jurídics de la FCC per ajudar a qui pugui patir agressions per part de col·lectius i persones contràries a l’activitat cinegètica.

 

Tant Sànchez com els presidents de les territorials participants en aquesta multitudinària manifestació van demanar respecte envers l’activitat cinegètica i valentia als polítics i diferents administracions a l’hora de donar un suport real i continuat a aquesta pràctica que, per altra banda, esdevé cabdal per al món rural i no solament per la seva funció com gestor del medi, si no com a dinamitzador econòmic per aquestes zones. En aquest sentit, Sergi Sánchez va destacar el greu problema que suposa el fet de que cada vegada més el món urbà està més allunyat de la realitat del món rural, una tendència que cal revertir i solucionar amb urgència. Així mateix, en declaracions realitzades als mitjans de comunicació es va fer especial èmfasi sobre el fet de que la caça és, de totes els activitats dutes a terme al medi natural, la més regulada i és practicada, majoritàriament, en terrenys de titularitat pròpia o en espais cinegètics no propis però prèvia l’obtenció de les corresponents autoritzacions.

 

La manifestació va estar encapçalada per diferents pancartes amb un lema comú a totes elles: Respecte i Si a la Caça. En aquestes pancartes, i en altres portades per diferents assistents i societats a títol particular es van poder llegir reivindicacions com Respecta’m, Caça i natura units sempre, Caçadors i agricultors els millors aliats per al medi, Una caça responsable=més qualitat dels nostres ecosistemes, Sóc dona i sóc Caçadora; Demanem respecte a la nostra activitat, prou insults, amenaces, agressions als caçadors... La Caça és un dret,  etc.

 

Durant el recorregut d’aquesta manifestació caracteritzada per l’absolut civisme de tots i totes les participants les consignes i reivindicacions més escoltades van estar Visca la caça, Jo soc caçador, Respecte, Sóc dona i sóc caçadora, Avui es caça a Barcelona, etc.

 

Aquesta manifestació fou la primera en d’una jornada amb 40 concentracions similars a diferents ciutats d’Espanya, que van congregar a més de 100.000 caçadors i caçadores amb el mateix lema i objectiu: la defensa activa de l’activitat cinegètica i a tot l’ampli col·lectiu que depen d’ella com una forma de vida.

 

La Federació Catalana de Caça, convocant a Catalunya juntament amb la resta de representacions territorials, va comptar amb el suport de diferents entitats i  organitzacions vinculades amb el món agrari i la caça com ASAJA, Agrupcat, Safari Club...

Video resume de la jornada

Enllaça a reportatge fotogràfic jornada publicat al nostre facebook

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar