Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

PROTESTES PER LA “RETALLADA” EN LA CAÇA DEL TORD A LLEIDAProtestes per la “retallada” en la caça del tord a Lleida

10/04/2018

La Generalitat ha reduït en tres setmanes la caça del tord a Lleida en la nova ordre de vedes per a la temporada 2017-2018. Fins ara, es podia caçar durant sis setmanes a l’any al Segrià, les Garrigues i l’Urgell, tres més que a la resta de Catalunya.

Durant anys, l’ordre havia recollit una “pròrroga” durant el mes de febrer per danys a cultius d’oliveres en aquestes comarques que ara s’ha suprimit.

Això ha provocat queixes de la Federació de Caça de Lleida, que va assenyalar que es tracta d’un període que atreu centenars de caçadors lleidatans i de Barcelona i Girona i que suprimir-lo suposarà pèrdues d’entre 20.000 i 60.000 euros per a 63 àrees de caça d’aquestes tres comarques.

La Federació va avançar que convocarà una reunió ben aviat amb els titulars d’aquestes àrees de caça, a mans tant d’ajuntaments com de particulars, per decidir si emprenen accions de protesta.

L’entitat va lamentar que la Generalitat prengués aquesta decisió abans de constituir el nou govern i el president, Jaume Teixidó, va apuntar que hi ha abundància suficient de tords per mantenir la pròrroga de tres setmanes per caçar-los i va assenyalar que “és un període apreciat pels caçadors” en un moment que “dediquem la major part del temps a controls de fauna” en zones on conills i senglars ocasionen danys a l’agricultura.

La nova ordre de vedes, així mateix, introdueix noves mesures de seguretat durant els controls de caça arran del crim d’Aspa el gener del 2017 (vegeu les claus).

LES CLAUS

Seguretat

L’ordre de vedes estableix que, durant controls de caça, els caçadors hauran de deixar les armes “allà on els indiquin” els agents rurals, de manera que “quedi fora del seu abast fins que els agents indiquin que poden recuperar-les”. Això se suma a l’obligació, en vigor des de fa anys, de descarregar les armes


Conills al Baix Cinca

Els danys que ocasionen els conills a cultius al Segrià s’han accentuat també al Baix Cinca, on aquests animals roseguen escorces d’arbres i fan malbé conduccions de regs per degoteig, informa J. Díaz.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar