Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA CERDANYA ADJUDICA GAIREBÉ TOTES LES LLICÈNCIES DE L´ANY PER A LA CAÇA D´ISARDSLa Cerdanya adjudica gairebé totes les llicències de l´any per a la caça d´isards

13/03/2018
Es van presentar 235 ofertes per poder optar als 99 permisos de la temporada i només vuit han quedat desertes

L'interès per la gran cacera es reactiva a la Cerdanya. El Consell Comarcal ha pogut assignar 91 dels 99 permisos de caça que tenia per a aquest any. Això suposa uns ingressos conjunts d'uns 90.000 euros. Diners que van a parar a mans dels propietaris dels terrenys, majoritàriament públics. Feia anys que no hi havia tant interès perpoder caçar cérvols i isards a les reserves nacionals que es gestionen des de l'ens comarcal, la del Cadí (entre les comarques de Berguedà, Solsonès, Alt Urgell i Cerdanya) i la de la Cerdanya-Alt Urgell. L'any passat, l'adjudicació va ser de la meitat dels animals oferts.

 

La gran cacera és avui un atractiu més de la Cerdanya. Cada any, en funció de la població que hi ha de cérvols, isards i cabirols, els guardes forestals fan un cens dels animals i estableixen quants se'n poden caçar i de quin tipus, edat i mida. El caçador d'aquest tipus d'animal busca més obtenir una bona cornamenta que no pas una bona carn, per tant, els animals més valorats són els que tenen un banyam més espectacular, i aquesta circumstància està estretament relacionada amb l'edat, segons explica Jordi Palau, director de la Reserva Nacional de la Cerdanya. Com més gran és l'animal, més espectacular pot ser el seu banyam.

 

Enric Badia www.regio7.cat/cerdanya-alt-urgell/2018/03/13/cerdanya-adjudica-gairebe-totes-llicencies/464684.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar