Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA BARONIA DE RIALB NO COBRARÀ ELS VEDATS ENGUANY PER INCENTIVAR LA CAÇALa Baronia de Rialb no cobrarà els vedats enguany per incentivar la caça

20/02/2018
Deixarà d’ingressar 3.300 euros dels caçadors davant la proliferació de fauna salvatge

L’ajuntament de la Baronia de Rialb no cobrarà aquest 2018 la taxa municipal als dotze vedats de caça del municipi per incentivar la caça i reduir els exemplars de fauna salvatge que han proliferat l’últim any, especialment de senglars, daines i cabirols. L’alcalde, Antoni Reig, va assenyalar que la mesura naix per l’increment “exponencial” de senglars i cabirols que danyen molts cultius i perquè “els caçadors aconsegueixin així equilibrar i controlar aquest nombre de fauna”, va dir. “Tenim un greu problema i de moment només els caçadors poden ajudar a reduir aquests danys”, va dir.

 

En aquest sentit, el consistori ha decidit derogar l’ordenança fiscal reguladora de la taxa de caça, que suposa un impost equivalent al 20% de la renda cinegètica d’Agricultura, per la qual ingressava 3.300 euros anuals i que destinava a la reparació dels camins rurals. La Baronia de Rialb rep a l’any uns 600 caçadors que gestionen la dotzena de vedats en 14.500 hectàrees de superfície.

 

Segons Reig, una altra problemàtica amb què es troben és que constaten que la mitjana d’edat dels caçadors supera ja els 60 anys i que les restriccions a la caça han augmentat per la diversitat d’usos d’espais forestals i per les zones de seguretat a l’entorn del nuclis habitats. “Tot això pot justificar l’augment de fauna salvatge tan despropocionada”, va dir.

 

“Anteriorment hi havia més caçadors i no es protegia tant la fauna”, va dir. Des de la Federació de Caça de Lleida van apuntar que el gravamen municipal depèn dels ajuntaments, alguns la cobren i d’altres no ho han fet mai, va dir el director tècnic de l’entitat a Lleida, Ramon Mayench.

 

A Lleida hi ha actualment uns 550 vedats que són gestionats per les associacions o particulars.

 

Les comarques de Lleida, sense zones d’emergència cinegètica


A les comarques de Lleida no hi ha en l’actualitat zones d’emergència cinegètica, que declara el departament d’Agricultura quan hi ha 8 senglars per quilòmetre quadrat de densitat mitjana. En el cas dels conills, una població de 50 exemplars per km2 de densitat mitjana hivernal, o més de 50, d’acord amb la mitjana de captures de l’última temporada de caça. D’altra banda, des del departament d’Agricultura, van apuntar que des dels anys 90 han disminuït les llicències per caçar.

En contrast, en els últims set anys s’han duplicat les dels caçadors jubilats. L’alcalde de la Baronia, Antoni Reig, va remarcar la necessitat de formar joves en la caça per gestionar millor la fauna salvatge.

 


E. FARNELLwww.segre.com/noticies/comarques/2018/02/20/la_baronia_rialb_no_cobrara_els_vedats_enguany_per_incentivar_caca_39913_1091.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar