Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · BATUDES

LA SOCIETAT DE CAÇADORS D´ALELLA TÉ PREVIST FER UNA BATUDA DE PORCS SENGLARS AQUEST DISSABTE 17 DE FEBRERLa Societat de Caçadors d´Alella té previst fer una batuda de porcs senglars aquest dissabte 17 de febrer

16/02/2018
A la zona forestal de Mas Coll

La Societat de Caçadors d'Alella té previst fer una batuda de porcs senglars aquest dissabte 17 de febrer de 7.30 a 13.30, aproximadament, a la zona forestal de Mas Coll. Cal respectar en tot moment la senyalització que la Societat de Caçadors instal·larà als camins i pistes forestals (inicis, creuaments i finals) que donin accés a la zona de les batudes.

 

En els darrers anys s’ha detectat un increment considerable de les poblacions de senglars al terme municipal d’Alella, com a la resta del territori català. L’increment és degut a la manca de depredadors i la seva elevada capacitat reproductiva: les femelles crien dues vegades l’any i a cada part tenen una mitjana d’entre quatre i cinc garrins. L'excés de senglars fa que, en molt casos, surtin dels seus espais habituals i accedeixen a carreteres i zones habitades.

 

RECOMANACIONS:

 

Què podem fer a l’àmbit privat?

 

No apropar-se mai a un porc senglar, perquè podrien respondre de forma violenta.

 

No donar mai menjar als senglars ni a cap altre animal salvatge, ni deixar al seu abast els aliments de les vostres mascotes. Resulta contraproduent perquè s'alteren les seves pautes de comportament natural i instintiu i poden generar situacions de risc en tenir reaccions imprevisibles i perilloses.

 

Llençar sempre la brossa als contenidors i tapar-los correctament després d'abocar-hi els residus.

 

Instal·lar tanques als horts i jardins per evitar l'accés dels porcs senglars.

 

Quan circuleu pels camins i zones forestals extremeu les precaucions per tal d'evitar possibles accidents. Cal moderar la velocitat i circular exclusivament per les vies destinades a la circulació motoritzada.

 

Evitar tenir plantes bulboses a l’abast dels senglars. Són comunes en la seva alimentació.

 

Què fer durant les batudes?

 

Cal respectar en tot moment la senyalització que la Societat de Caçadors instal·la als camins i pistes forestals (inicis, creuaments i finals) que donin accés a la zona de les batudes i en els quals s'alerta de la realització de les batudes.

 

Evitar la zona de caça marcada durant la realització de batudes, pel risc que representa.

 

S’ha d’evitar abandonar els camins principals quan es realitzen activitats cinegètiques.

 

Quan es realitzen les batudes de senglars, els caçadors han de respectar sempre una distància mínima de 100 metres dels habitatges, i sempre col·locats d’esquenes a les àrees habitades.

 

En el cas de caça menor, la distància mínima de seguretat es redueix a 50 metres degut que usen armes de perdigons.

 

La temporada de caça major, en el cas dels senglars, és del  3 de setembre 2017 al 25 de març 2018.www.alella.cat/document.php?id=9293
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar