Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

GIRONA INSTAL·LA UNA CAIXA NIU DE FALCÓ PELEGRÍ AL CAMPANAR DE LA CATEDRALGirona instal·la una caixa niu de falcó pelegrí al campanar de la Catedral

16/02/2018
L´objectiu de la iniciativa és aconseguir l´assentament d´una parella d´aquestes aus a la ciutat per contribuir al control biològic d´espècies com els estornells, els coloms, les cotorres o els gavians

Girona compta des d´avui amb una caixa niu de falcó pelegrí instal·lada al campanar de la Catedral. La iniciativa ha estat impulsada per Lucas Barrero, un estudiant de la doble titulació de Biologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Girona i ha comptat amb la col·laboració de l´Ajuntament de Girona, en el marc del programa de foment i seguiment de la biodiversitat, i del Capítol de la Catedral.

 

L´objectiu d´aquesta actuació és aconseguir l´assentament d´una parella de falcons pelegrins a la ciutat, ja que aquestes aus poden contribuir al control biològic d´espècies com els estornells, els coloms, les cotorres o les gavians, que sovint provoquen incidències i malmeten el patrimoni arquitectònic. Aquesta nova proposta pretén donar continuïtat al projecte de reintroducció del falcó pelegrí engegat per l´Ajuntament de Girona entre els anys 2001 i 2005, a través del qual es van alliberar catorze cries de falcó mitjançant la tècnica de hacking.

 

El falcó és un rapinyaire robust amb una envergadura mitjana d´un metre i un pes màxim d´un quilogram. És de color pissarra amb la part inferior blanca. Té unes grans urpes ben adaptades per a la caça aèria. Aquesta au no construeix niu i diposita els ous directament a terra, per això és molt important la idoneïtat de l´indret on realitza la posta. El falcó s´alimenta principalment d´altres aus.

 

L´any 2017 es van identificar 37 territoris de reproducció a la demarcació de Girona i es van marcar 38 cries de falcó per fer-ne el seguiment.

 www.diaridegirona.cat/girona/2018/02/15/girona-installa-caixa-niu-falco/896160.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar