Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · BATUDES

JORNADA DE CAÇA A COLLSEROLA AQUEST DISSABTEJornada de caça a Collserola aquest dissabte

27/01/2018
Aquest 27 de gener hi ha batudes de senglars a Collserola i caça menor

Aquest dissabte, dia 27 de gener, hi ha programada una jornada de caça al Parc Natural de Collserola, segons el calendari aprovat per la Generalitat de Catalunya. Concretament, hi ha una batuda de senglars i una jornada de caça menor de conills, tudons i tords. L'horari és entre les vuit del matí i les tres del migdia i hi haurà camins tancats.

 

La temporada de caça a Collserola es va iniciar al passat mes d'octubre i s'allargarà fins al març. En total hi haurà una trentena de jornades de caça al Parc Natural. Les pròximes batudes de senglars a Collserola seran els dies 10 i 17 de febrer i 17 de març. Pel que fa a la caça menor, aquest 27 de gener és l'últim dia permès de la temporada 2017-2018.

 

En la temporada 2016-2017, a tot el Parc Natural de Collserola es van capturar un centenar de senglars en batudes i es van caçar 259 conills, 571 tudons, 491 tords i 12 becades. La caça a Collserola ha generat moltes crítiques de ciutadans en diverses ocasions. De fet, s'han engegat campanyes per prohibir les batudes de senglars i per fer Collserola un territori lliure de caça que han recollit milers de signatures.Zones de caçaPer seguretat, els dies de batudes i de caça s'han de tancar els camins propers a les zones de cacera i posar indicacions. En el cas de Sant Cugat, per les batudes de senglars es preveuen un total de 134 parades distribuïdes en 12 punts: Can Bell, Font de Sant Vicenç, Torrent de Sant Antoni, Caseta Blanca, Serra de Sant Vicenç, Font de Can Gordi, Torren de Can Gordi, La Olla, pantà de Can Borrell, turó de Sant Adjutori, turó de Can Borrell i turó de la Torrefera.

 

Les batudes, en les quals hi poden participar les Societats de Caçadors i els membres que s'hagin inscrit al registre, s'han de realitzar entre les vuit del matí i les tres del migdia.

 

Pel que fa a la caça menor, el conill es pot caçar exclusivament en terrenys oberts com camps o prats i els tords i els tudons s'han de capturar des de punts fixos.

 

Bernat Bellawww.totsantcugat.cat/actualitat/ciutat/medi-ambient/jornada-de-caca-a-collserola-aquest-dissabte-73325102.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar