Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS AGENTS RURALS LOCALITZEN UNA XARXA DE CAÇADORS FURTIUS QUE OPEREN AL PALLARSEls Agents Rurals localitzen una xarxa de caçadors furtius que operen al Pallars

24/01/2018
Està formada per un mínim de set persones de Jerez de la Frontera, Madrid i Barcelona amb el suport de veïns de la zona

Els Agents Rural tenen localitzats un mínim de set caçadors furtius que operen al Pallars Sobirà, bàsicament a la Reserva Nacional de Caça de l'Alt Pallars. Es tracta de ciutadans de Jerez de la Frontera, Madrid i Barcelona, connectats entre ells, amb alt poder adquisitiu i que operen amb la col·laboració de veïns de la zona. A través de les xarxes socials els Agents han pogut comprovar la relació entre tots aquests furtius.

A tots ells els han enxampat in fraganti en alguna ocasió i han hagut de fer front a sancions que oscil·len entre els 2.000 i els 3.000 euros per aquestes infraccions. Més que les sancions econòmiques el que molesta a aquests furtius és la retirada del permís de caça.

Els Agents seguiran amb els controls per intentar frenar aquesta pràctica i demanen la col·laboració ciutadana per localitzar caçadors furtius, ja que, per la manera com es mouen per la muntanya, són de difícil localització, i en canvi sí que poden ser vistos per excursionistes, escaladors, esquiadors de muntanya o usuaris del medi natural en general.
La Llei de caça és del 1970 i les sancions que contempla per aquests casos de caça il·legal, moltes vegades, són inferiors, a preu que els suposa comprar un trofeu al coto de caça i fer-ho legalment. Una manera de lluitar contra els furtius seria endurir les sancions econòmiques, segons els Agents Rurals que es dediquen a fer front a aquesta pràctica.

Aquests grups organitzats arriben de fora de Catalunya per caçar il·legalment isards, muflons o cabirols amb armes prohibides. L'última actuació contra grups organitzats de furtius va ser a mitjans de novembre quan es van denunciar tres homes a Alins (Pallars Sobirà), on havien abatut quatre muflons i un isard, tots mascles, dins la Reserva Nacional de Caça de l'Alt Pallars. Els furtius duien una arma amb un silenciador acoblat per evitar ser detectats pel so que produeixen els trets i un aparell de visió que juntament amb les característiques de l'arma els permetia fer captures a molta distància. Un d'ells, veí de Jerez de la Frontera, ja va ser denunciat el novembre de 2016 per pràctiques furtives a la zona.

Els furtius van ser detectats per un agent que realitzava tasques de vigilància, seguiment i cens de la població d'isard i altres ungulats presents a la zona. Per poder identificar aquestes persones, els agents van dur un dispositiu d'aturada que els furtius van saltar-se. Finalment, els van identificar amb la col·laboració del cos de Mossos d'Esquadra.

En el moment que van ser interceptats, no duien les peces de caça obtingudes furtivament ni l'arma. La negativa a lliurar el material utilitzat va propiciar una acurada recerca durant la nit del mateix dia dels fets fins a l'endemà al migdia. Va ser llavors quan es van poder localitzar en una zona molt pròxima a una població i amagats en una zona boscosa els quatre caps de mufló, l'arma amb munició i altres elements utilitzats per a la caça. L'abandonament o manca de cura de l'arma és una infracció molt greu del Reglament d'armes.

L'endemà uns companys del caçador interceptat, també caçadors furtius, es va desplaçar a la zona per recuperar l'arma amagada, però els Agents Rurals es van avançar i ja no estava al lloc indicat. Aleshores es va dirigir al coto d'Espot a caçar il·legalment, on van ser denunciats.www.naciodigital.cat/lleida/noticia/27383/agents/rurals/localitzen/xarxa/ca/adors/furtius/operen/al/pallars
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar