Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

PLAQUES IDENTIFICATIVES I SENSE PERMISOS PUNTUALS PER CAÇAR AL VEDAT D´ASPAPlaques identificatives i sense permisos puntuals per caçar al vedat d´Aspa

14/01/2018
Després de l’assassinat de dos rurals fa un any

L’ajuntament d’Aspa ha pres una sèrie de mesures per dotar de més seguretat el vedat de caça després de la mort fa gairebé un any de dos agents rurals tirotejats per un caçador sense llicència. L’alcaldessa, Maria José Invernon, va explicar ahir a aquest diari que ja no es donen permisos puntuals, és a dir, d’un dia o de cap de setmana, per a caçadors que no siguin socis del vedat per a la temporada del tord, que va començar ahir i s’allargarà fins al pròxim 18 de febrer. Segons Invernon, la caça del tord atreu caçadors que no són habituals i aquests, va dir, “són difícils de controlar perquè no els coneixem”.

 

Així mateix, a partir d’aquest any, els caçadors que van al vedat municipal d’Aspa han de portar una placa identificativa a la jaqueta. D’aquesta forma, els agents rurals poden identificar-los des de quatre o cinc metres, distància a la qual els demanen que descarreguin l’arma. “L’ajuntament, a l’inici de la temporada, entrega les llistes amb tota la documentació dels caçadors autoritzats als rurals i amb les plaques poden identificar-los abans d’atansar-s’hi”, va explicar Invernón.

 

Malgrat tot, l’alcaldessa va assenyalar que aquestes mesures, aplicades després de la mort de David Iglesias i Xavier Ribes el 21 de gener de l’any passat, no són suficients i va exigir a la Generalitat controls més exhaustius als caçadors i dotar de més instruments els Agents Rurals per incrementar la seguretat. Aquest diumenge vinent es compleix un any de la tragèdia d’Aspa i se celebrarà un homenatge de record per als dos morts en un acte íntim amb les famílies. Per aquest doble crim està acusat Ismael Rodríguez, un caçador de 28 anys que va confessar els fets i que es troba en presó preventiva.

 

L. GARCÍAwww.segre.com/noticies/comarques/2018/01/14/plaques_identificatives_sense_permisos_puntuals_per_cacar_vedat_aspa_37088_1091.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar