Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA CAÇA EN L’ÀMBIT DEL PARC NATURAL DE LA SERRA DE COLLSEROLALa caça en l’àmbit del Parc Natural de la serra de Collserola

12/01/2018
Cartes dels lectors

En el TOT Sant Cugat núm. 1576 (del 14 al 20 de juliol de 2017) hi apareixia la notícia que l’ADDA (Associació Defensa Drets dels Animals) havia engegat una campanya amb l’objectiu d’aconseguir la prohibició de la caça a Collserola.

 

Des de la Unió de Pagesos del Vallès i el Grup de Pagesia de Collserola, voldríem mostrar el nostre desacord amb aquesta iniciativa. En la mateixa revista, el periodista Bernat Bella, comenta que caçar senglars per controlar la seva població no té cap mena de justificació científica.

 

No en cal cap, és una qüestió de dades i fets: l’evolució de la població de senglars ha augmentat enormement en els darrers anys, passant d’una ratio de 3 senglars/100 hectàrees a l’any 2000 a 9 senglars/100 hectàrees el 2014 (dades del Programa de seguiment de les poblacions de senglars a Catalunya).

 

Aquest augment de la població de senglars, gràcies entre altres a la supressió en el seu moment dels vedats privats de caça per part del govern del Tripartit, passant aquests a ser Zona de Seguretat (per als senglars, és clar), ha arribat a crear uns perjudicis que abans o no hi eren o eren menors (danys als conreus i pèrdues de collita, danys a les persones, accidents de trànsit...) gràcies a la caça com a reguladora de l’activitat cinegètica.

 

Cal destacar també que amb la proliferació del senglar en surt perjudicat l’entorn natural, ja que fa minvar algunes espècies animals que crien a terra (com ara els conills que en Bernat Bella diu que ja no veu), i causen danys a espècies vegetals protegides.

 

Cal recordar que el senglar és omnívor, és a dir, carnívor i herbívor alhora. Com a pagesos, volem pensar que el fruit d’aquesta campanya no va amb mala fe, però des del desconeixement més profund d’una realitat innegable: que la sobrepoblació del senglar és un fet i les batudes, durant el període hàbil de caça, són de moment, ens agradi o no, necessàries, entre altres, per reduir els danys a les collites i als conreus.

 

Francesc Bancells Borràs

En nom de la Unió de Pagesos del Vallès i el Grup de Pagesia de Collserolawww.totsantcugat.cat/lectors/cartes-dels-lectors/la-caca-en-l-ambit-del-parc-natural-de-la-serra-de-collserola-73006102.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar