Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UNA QUERELLA PEL DOBLE CRIM D’ASPA NO PROSPERAUna querella pel doble crim d’Aspa no prospera

06/01/2018
El TSJC desestima que onze càrrecs del Departamentd’Agricultura siguin responsables de la mort dels rurals

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat la querella contra onze càrrecs del Departament d’Agricultura, entre els quals hi ha la consellera destituïda Meritxell Serret, pel doble crim d’Aspa (Segrià) en què van morir dos agents rurals pels trets d’un caçador el 21 de gener del 2017. Les famílies dels dos agents i el sindicat CCOO havien iniciat una batalla judicial per acusar els màxims responsables del departament d’un doble homicidi imprudent per la falta de mesures de seguretat dels treballadors.


L’advocat dels familiars, Pau Simarro, ha explicat que, si bé va quedar demostrada aquesta manca de seguretat l’endemà mateix del crim –partint de la base que Agricultura va reforçar les patrulles de dos a tres membres, i els va facilitar armilles antibales i una arma llarga–, el tribunal ha decidit arxivar la querella. Això els aboca, segons Simarro, a optar per la via contenciosa administrativa de fer una reclamació patrimonial per responsabilitat civil.


El TSJC ha desestimat la tesi que sostenien les famílies dels dos agents rurals morts a Aspa, David Iglesias i Xavier Ribes, i CCOO, que volien acusar d’homicidi imprudent onze càrrecs del Departament d’Agricultura per falta de mesures de seguretat dels membres del cos. El tribunal no creu que la falta de mesures de seguretat pogués haver evitat el crim. Tant l’acusació particular com l’acusació popular, formada pel lletrat dels familiars i el de CCOO, van remarcar en la querella que les mesures de seguretat que es van implantar després de les morts dels agents rurals feia temps que es debatien dins el cos però encara no s’havien adoptat. Precisament després del cas d’Aspa, van sortir a la llum nombroses queixes sobre la desprotecció dels Agents Rurals en els controls de caça.


Les famílies dels agents rurals demanen fins a 51 anys i mig de presó per a Ismael Rodríguez, l’autor confés dels crims. Ho van fer en una vista prèvia que va tenir lloc l’octubre als jutjats de Lleida. La fiscalia no va precisar la petició de pena de presó, però sí que va atribuir-li dos delictes d’assassinat a més a més d’atemptat a l’autoritat i un delicte de tinença il·lícita d’armes, ja que no tenia llicència per a l’escopeta que va fer servir per disparar, que no era seva. L’acusació particular també demana un any de presó per al propietari de l’escopeta homicida.www.elpuntavui.cat/punt-divers/article/4-divers/1315955-una-querella-pel-doble-crim-d-aspa-no-prospera.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar