Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UN NOU SISTEMA SELECTIU PODRIA PERMETRE LA LEGALITZACIÓ DE LA CAÇA EN BARRACAUn nou sistema selectiu podria permetre la legalització de la caça en barraca

15/12/2017
Un grup de caçadors d’Alcanar han ideat un nou sistema amb xarxes per capturar tords, que està pendent de legalització.

La caça en barraca està molt arrelada al territori i especialment a la comarca del Montsià. La Comissió Europea, però, considera aquesta modalitat com a massiva i no selectiva. Ara, un grup de caçadors d’Alcanar han ideat un nou sistema amb xarxes per capturar tords, que està pendent de legalització.

La caça en barraca ha creat molts conflictes entre els amants d’aquesta tècnica de caça i els agents rurals. És una modalitat il·legal per estar considerada massiva i poc selectiva però que ha seguit atraient a defensors de la tradició. Ara s’ha creat a Alcanar l’Associació Amics del Tord per revifar aquest tipus de caça a través de l’ús d’una nova metodologia que respectaria els criteris que marca Europa.

Abans de passar l’homologació europea, la nova trampa que es vol utilitzar ja ha passat satisfactòriament els testos realitzats pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. I és un invent quilòmetre zero.

Si Europa accepta la nova metodologia i la regula, la caça en barraca podria aviat retornar a les comarques del Baix Ebre i el Montsià, les de més tradició del territori.

 

 www.ebredigital.cat/societat/7029-un-nou-sistema-selectiu-podria-permetre-la-legalitzacio-de-la-caca-en-barraca
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar