Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · BATUDES

TALLEN LA CARRETERA DE LLIÇÀ D’AMUNT A CALDES PER UNA CACERA DE SENGLARSTallen la carretera de Lliçà d’Amunt a Caldes per una cacera de senglars

07/12/2017
Una trentena de caçadors abaten 22 porcs per evitar accidents de trànsit i danys a conreus

Una batuda amb gossos on van participar 35 caçadors de la colla del senglar de Caldes va permetre abatre dissabte passat al matí un total de 22 porcs salvatges en una zona situada a cavall dels termes de Lliçà d’Amunt, Santa Eulàlia i Caldes i a tocar de la carretera C-1415b. La via va estar tallada entre les 8 del matí i la 1 del migdia per evitar accidents de trànsit provocats per senglars que poguessin travessar la carretera fugint dels caçadors. Entre 10 i 15 senglars van aconseguir escapar de l’acció cinegètica.

Els caçadors es van distribuir de forma estratègica per aquesta zona situada a banda i banda de la carretera de Caldes, entre la botiga del centre de jardineria Vivers Ernest i el restaurant La Vall en una zona on també hi ha diverses urbanitzacions. Estaven col·locats per tancar les possibles vies de sortida de l’àmbit dels senglars empaitats pels gossos en una acció que tenia l’autorització dels Agents Rurals.

L’objectiu de la batuda era reduir la població de senglars i evitar tant els accidents de trànsit causats per la irrupció d’aquests animals a la calçada com els danys que pateixen els agricultors de la zona a les seves collites. Segons la Societat de Caçadors de Santa Eulàlia, des de l’inici de la campanya de caça fa tres mesos fins ara han registrat mitja dotzena d’accidents per topades amb senglars en aquest tram de carretera. La majoria es produeixen al capvespre, quan els senglars incrementen la seva activitat.

El tall de la C-1415b va obligar a desviar el trànsit entre la rotonda de la cruïlla i la urbanització Can Farell per camins del terme de Santa Eulàlia. També es va restringir el pas de vianants o ciclistes a camins i altres zones de l’àrea de caça. El tall de la carretera de Granollers a Caldes es va fer amb el vistiplau del Departament de Territori i Sostenibilitat i amb la col·laboració de les policies locals de Lliçà d’Amunt i de Caldes. També dels Agents Rurals i dels Mossos d’Esquadra.

“És un tipus de batuda que intentem fer un cop l’any per reduir els problemes en aquesta zona. És complex i entenem les molèsties que genera, sobretot pel tall de la carretera”, diu Sergi Ferrer, secretari de la Societat de Caçadors de Santa Eulàlia.

POBLACIÓ CREIXENT

Els caçadors justifiquen aquestes caceres per la necessitat de reduir la població de senglars en aquest àmbit. “Matar tants porcs en només tres o quatre hores demostra que la població segueix creixent”, indica Ferrer. En cas de topada amb un senglar, la Societat de Caçadors ha de demostrar que la irrupció del porc a la calçada no era fruit d’un acció cinegètica. Si ho poden fer, no se’ls responsabilitza del sinistre i l’assegurança del vedat no ha de cobrir els danys. Tot i això, “cada accident que tenim ens encareix l’assegurança encara que demostrem que no és culpa nostra”, lamenta.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar