Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

CREIX EL MALESTAR PER LA LLICÈNCIA ÚNICACreix el malestar per la llicència única

24/01/2014

La recent aprovació per part del govern estatal del projecte de llei de racionalització del sector públic, dintre del qual es recull un apartat sobre la llicència esportiva única, ha tornat a encendre la veu d'alarma en el moviment esportiu català. Com s'esperava, el Consell de Ministres, avalat per un dictamen del Consell de l'Estat, va aprovar les recomanacions de la Comissió per a la Racionalització de les Administracions Públiques (CORA), creada per buscar mesures de simplificació administrativa, a l’empar de la qual es modificarà la Llei de l’Esport de 1990 per desenvolupar un reglament de la llicència esportiva única per a tot l’Estat que habiliti els titulars per participar en qualsevol competició oficial, ja sigui en l’àmbit estatal o autonòmic. Però el principal parany de la llei és que, encara que les llicències les continuaran expedint les federacions autonòmiques, seran les espanyoles les que fixaran les condicions econòmiques que hauran de rebre.

Quan el projecte de llei era només un avantprojecte i ara fa dos mesos es va conèixer el seu contingut per mitjà d’un comunicat conjunt de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes i la Sectorial d’Esportistes de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), tant la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) com la Secretaria General de l’Esport van fer un front comú per oposar-s’hi, ja que ho consideraven una invasió de les competències en matèria esportiva de la Generalitat de Catalunya amb l’únic objectiu de recentralitzar l’esport i recaptar diners de les llicències catalanes.

Malgrat la pressió i les al·legacions que van fer les institucions catalanes al Consejo Superior de Deportes (CSD), el govern espanyol no n’ha fet cap cas i el Consell de Ministres enviarà el projecte de llei al Congrés dels Diputats, on la majoria absoluta del PP garantirà que una vegada es redacti el reglament, procés que pot durar entre deu i dotze mesos, pugui ser aprovada.

La UFEC, organització que agrupa les federacions catalanes, farà el proper dilluns una reunió amb totes elles per valorar la situació i preparar una estratègia conjunta. “La UFEC ja es va posicionar en contra de l’avantprojecte i ara no farem cap valoració del projecte de llei fins després de la reunió de dilluns”, va dir ahir a aquest diari Jordi Sans, el seu director esportiu i de relacions institucionals. “Hem d’escoltar les posicions de totes les federacions i veure què pensen perquè, encara que la gran majoria en sortiran perjudicades, no totes són iguals”, va afegir.

Les federacions, en general, hi veuen un afany recaptatori en la llei impulsada pel govern, però també una intenció política de recentralització de l’esport i de debilitar el món federatiu català.

 

Carles Gallén

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar