Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA

EL PASSAT REVIUEl  passat  reviu

24/11/2017
Mercat d´antiguitats o exhibició de sembra, novetats

Arbeca ja ha engegat el compte enrere per rebre la seua fira centenària, un certamen que traspassa el túnel del temps i que estrena diumenge un mercat d’antiguitats i d’articles de segona mà, i que rememora la sembra tal com es feia abans de la mecanització, de mans dels Mossos i Carreters d’Albelda. L’exhibició simultaniejarà amb un vell conegut, la desfilada canina i mostra de gossos de caça. A més a més, el públic gaudirà amb altres propostes, com ara la matinal de country o el concurs de codonyat casolà. I, com de costum, passejarà per l’avinguda dels Portals, on s’ubicaran les cent quaranta parades del mercat, apunta Promoció Econòmica. No obstant, i per tal de fer boca, l’agenda oficial arranca avui consolidant el tast de birra i tapa. Quant a dissabte, conjumina els esports, de mans d’una nova cursa pedestre, amb un espectacle, el concert de Hey Pachucos i Nar6Sound i una conferència sobre la pionera Raimunda Elías. Fet i fet, hom confia a superar els quinze mil visitants del 2016.

EXHIBICIÓ DE GOSSOS

● Tot un clàssic és la desfilada canina i la mostra de gossos de caça, que se celebrarà diumenge al final de la Costa del Pou.

● S’hi valoren atributs com ara la bellesa, així com el grau d’ensinistrament, rastreig, protecció i defensa.

● Es premiaran els tres millors exemplars en les categories de cadells, joves i adults. D’altra banda, també s’atorgarà un guardó al millor exemplar presentat a la Fira. La inscripció és gratuïta i es podrà formalitzar a partir de dos quarts de deu.


Passejar per la Fira, una tradició molt arbequina

Ens trobem a les portes de la 34a Fira de Santa Caterina, la fira de l’oliva arbequina i el gos caçador, la nostra fira. Un esdeveniment que forma part de la vida dels arbequins i les arbequines des de fa molts anys. Fer un tomb pels Portals i la Costa del Pou remenant per les parades i regatejant els productes oferts té un grau de socialització que desborda les trobades que podem tenir amb els veïns i veïnes al llarg de l’any. Tots ens saludem i moltes vegades retornem paraules que havien quedat pendents des de la Festa Major. Les famílies passegen i els més petits admiren la multitud de parades, les firetes, la gernació d’aquest entorn rural, que és una tradició que va passant de pares a fills i que volem conservar. La Fira té una olor especial que, com a bàlsam procedent de l’oliva, ens fa entrar en un temps humit o fred, que fa pocs dies ni tan sols albiràvem. Hi entrem reforçats per un bon esmorzar de llonganissa amb fesols amanits per potents trossets de bitxo.

Des de sempre, s’ha intentat innovar i diversificar els esdeveniments de la Fira per entretenir vilatans i visitants. Ho fem de forma que, des del divendres a la vesprada fins a la nit del diumenge, se succeeixen una rècula d’actes dirigits a diferents faccions dels nostres residents, de manera que hem convertit la Fira en una petita Festa Major.

Seguint el programa, enguany podrem viure una experiència gastronòmica sota el puntal del turisme, el tast de birra i tapa amb més participants i la música dels Comandants de Tros. Dissabte, cursa i una mica de La Guilla Teatre per a la mainada i, a mitja tarda, reconeixement a una arbequina il·lustre que va tenir el somni de volar: en Jordi Perelló ens aproparà a la figura de Raimunda Elías. Tancarem la jornada amb el concert dels Pachucos i el ritme d’en Narcís.

Obrirem el diumenge amb esmorzar, parades, la trobada de country, l’ensinistrament caní, el sembrar i llaurar tradicional i la prova d’un mercadet d’antiguitats i de segona mà que es vol quedar si el poble li dóna viabilitat. Tot plegat, sense oblidar l’exquisidesa del codonyat elaborat per l’Associació de Dones l’Olivera Arbequina. I com a punt final de la festa, el grup de teatre Rellotge de Sorra Garriguenc ens oferirà una dramatització sobre part de la vida de la Raimunda Elies amb l’obra La dansa de la pluja.

Un cap de setmana atapeït d’activitats per entretenir i gaudir del poble, per fer-nos recordar que som poble i que en nosaltres resideix la força per tal que la Fira esdevingui un èxit, per arrelar-nos a les nostres tradicions i per canviar allò que majoritàriament creiem procedent. Una festa que hem de celebrar tots, sense limitacions, on totes les creences són compatibles, sempre que el respecte i la veritat vagin davant; on la veritable Justícia vagi regulant el que és just i ètic i el que és reprovable; on les lleis socials s’adaptin a la realitat i a les necessitats actuals, i no s’assentin en monolítiques estructures pròpies del temps que definitivament hem de superar.

Visqueu la festa en llibertat. Ens veiem a la Fira.

JOAN M. SIMÓ I FALCÓ
Alcalde d’Arbeca


Santa Caterina a tot ritme

Estrenen una trail running, amb circuits de 13,5 i 23,5 quilòmetres

Santa Caterina es viurà a ritme de cursa. Coincidint amb la fira, dissabte debuta la trail running de Santa Caterina, organitzada pel Club Ciclista Arbeca. Els corredors podran escollir entre dos circuits, que travessen corriols, cabanes de volta, masos, pedreres i camps d’oliveres. El primer circuit proposa córrer o caminar un total de 13,5 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 200 metres. I el segon convida únicament a córrer per tal de cobrir una distància de 23,5 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 600 metres. La prova està limitada a un màxim de 250 corredors i els tres primers de cada circuit (masculí i femení) s’enduran premi. La resta, ampolles d’oli i vi.


DIVENDRES 24

19.00 Oleoturisme com a puntal del turisme gastronòmic, a càrrec d’Ariadna Boixader.
Viure una experiència gastronòmica, a càrrec de la xef Montse Freixa. A l’acabar, degustació i harmonització de diferents tipus d’olis i productes. A la sala La República.

21.30 Tast de birra i tapa amenitzat pel grup Comandants de Tros. A la sala polivalent del centre cultural municipal.

DISSABTE 25

09.00 Primer trail running de Santa Caterina. Sortida des de la plaça Lluís Companys.

17.00 Espectacle infantil L’hort de can Pitrocs, a càrrec de La Guilla Teatre. A la sala polivalent del centre cultural municipal.

18.30 Acte inaugural de la fira i entrega de premis del concurs Un cartell per la fira.
Inici de la conferència Raimunda Elías, el somni de volar d’una dona, a càrrec de Jordi Perelló. A la sala Màrius Torres.

00.30 Nit de versions amb Hey Pachucos i Nar6 Sound. A la sala polivalent del centre cultural municipal.


DIUMENGE 26

Tot el matí, obertura del tradicional mercat firal.

09.00 Esmorzar popular. Llonganissa amb fesols. A l’avinguda dels Portals.

09.00-14.00 Primer mercat d’antiguitats i de segona mà. A l’avinguda de les Garrigues.

10.00-12.30 Lo sembrar, a càrrec de l’associació cultural Mossos i Carreters d’Albelda. Demostració de preparació

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar