Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

MEDI AMBIENT EDITA UN VÍDEO PER DONAR A CONÈIXER EL VEDAT D’ENCLAR AMB MOTIU DEL SEU 30È ANIVERSARIMedi Ambient edita un vídeo per donar a conèixer el vedat d’Enclar amb motiu del seu 30è aniversari

16/11/2017
El cap d’Unitat de fauna de l’Àrea de Medi Aquàtic, Infraestructures i Fauna, Jordi Solà, i el cap d’Unitat del Cos de Banders, Ferran Teixidó, han presentat el vídeo a la premsa i han explicat per què es vol donar a conèixer aquest vedat

El Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha editat un vídeo per tal de donar a conèixer el Vedat d’Enclar amb motiu del seu 30è aniversari. El cap d’Unitat de fauna de l’Àrea de Medi Aquàtic, Infraestructures i Fauna, Jordi Solà, i el cap d’Unitat del Cos de Banders, Ferran Teixidó, han presentat el vídeo a la premsa i han explicat per què es vol donar a conèixer aquest vedat.

 

El vedat d’Enclar es va crear l’any 1987 a les parròquies de la Massana, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany. Aquesta àrea de més de 2.000 hectàrees, és a dir, quasi el 5% del país, té una altura compresa entre els 1.000 i 2.404 metres al bony de la Pica i comprèn la vall d’Enclar, l’obaga dels Cortals de Sispony i la solana de la vall d’Os de Civís.

 

Dins del Vedat hi ha una gran varietat de condicions ecològiques donada per la gran varietat l’alçaries i per la diferència d’orientació de les seves vessants, obagues i solanes. Això comporta que en aquesta àrea s’hi trobin tots els grans tipus de vegetació d’Andorra.

 

D’altra banda, pel que fa a la fauna, tot i que l’isard és l’animal més emblemàtic del vedat, també hi ha una gran diversitat d’espècies que es controlen i s’observen per part de l’Àrea de Fauna del Ministeri. Entre les espècies protegides que es controlen destaquen l’àliga daurada, el gall fer, el mussol pirinenc, la perdiu blanca, el voltor, i d’altres. A més, al vedat es troben cabirols, muflons, porcs fers, llebres i perdius xerra.

 

Pel que fa als isards, tal com ha explicat Solà, el fet de crear el vedat va permetre una bona evolució de l’espècie en aquesta àrea. Així, quan es van començar els recomptes, l’any 1996 hi havia prop de 190 animals, i la xifra va créixer fins els 400 al 2009. Tot i que el pestivirus va suposar un gran descens de la població d’isards que va comportar la prohibició de la caça al vedat, en els darrers anys, s’ha estabilitzat la població entorn dels 250 exemplars.

 

Per tal d’afavorir la millora de la població d’isards al vedat, s’estableix el nombre d’isards que es poden caçar i els banders s’encarreguen d’acompanyar els caçadors per tal de triar aquells animals que poden ser abatuts. En aquest sentit, Teixidó ha explicat que s’ajusten al màxim, en l’aplicació del pla de caça, al que convé a l’espècie.www.gironanoticies.com/noticia/55579-medi-ambient-edita-un-video-per-donar-a-coneixer-el-vedat-denclar-amb-motiu-del-seu-30e-aniversari.htm
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar