Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA

LA FIRA DE LA PERDIU REUNEIX DOTZE MIL PERSONES A VILANOVA DE MEIÀLa Fira de la Perdiu reuneix dotze mil persones a Vilanova de Meià

12/11/2017
Havia d’inaugurar-la la consellera Serret i l’ajuntament opta per no substituir-la i convertir la inauguració en un acte contra el 155

La 17a edició de la Fira de la Perdiu ha reunit avui a unes 12.000 persones a Vilanova de Meià. A les quaranta parades dedicats a la venda de perdius i altres aus procedents de vivers es van sumar 140 més d’artesans i productes agrícoles de proximitat, així com un mercat en un carrer annex amb un centenar de parades. Així ho va explicar l’ajuntament, que va expressar la seua satisfacció per l’afluència de públic, similar a la de l’any passat; perl nombre més gran d’aus entre els expositors, i per un bon volum de vendes. La principal novetat del certamen, tanmateix, va ser resultat de la crisi política que travessa Catalunya.

 

L’ajuntament, que organitza la fira, esperava que la consellera de Agricultura Meritxell Serret la inaugurés abans que l’Estat intervingués Catalunya en aplicació de l’article 155 de la Constitució. Serret està actualment a Brussel·les juntament amb President Carles Puigdemont i altres membres del Govern i el consistori va decidir no buscar un substitut per a l’acte inaugural. En lloc d’això, el va convertir en un acte reivindicatiu amb la lectura d’un manifest de suport als acusats de rebel·lió i contra la intervenció de les institucions catalanes. “Alterem una mica el protocol habitual i deixem buit el lloc que correspondria a qui presideix la inauguració, va explicar l’alcalde, Xavier Terré.

 

La fira ha recuperat aquest any el concurs de cuina amb plats a base de perdius, de la mà de Cal Cabàs, Sergi de Meià i Sebasián Castells. La fira és també un punt de trobada de caçadors, que van als expositors per adquirir aus per a la repoblació dels vedats. Així mateix, el jurat que premia als millors exemplars de perdius en exposició està format per membres de la Federació de Caça de Lleida. El president de l’entitat, Jaume Teixidó, va explicar que el certamen d’aquest any arriba en un moment de repunt de la població de perdiu roja a les comarques de Lleida després de diversos anys d’escassetat.

 

Atraccions inflables per a nens, tallers infantils, una exhibició de tir amb arc del Club d’Arquers del Montsec de Artesa de Segre i una actuació dels grallers Gorrallargs d’Oliola van completar el programa d’actes de la fira de Vilanova de Meià.

 

Ariadna Sánchez / R. R.www.segre.com/noticies/la_fira_la_perdiu_reuneix_dotze_mil_persones_vilanova_meia_32723_102.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar