Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ATENCIÓ A TOTES LES SOCIETATS, EXTREMEM LES PRECAUCIONS A L´HORA DE VENDRE ELS ANIMALS DE CAÇA MAJOR CAPTURATSAtenció a totes les societats, extremem les precaucions a l´hora de vendre els animals de caça major capturats

10/11/2017
Davant les notícies publicades recentment sobre tones de carn de caça decomissades que no eren aptes pel consum humà, la Federació Catalana de Caça vol destacar la importància de treballar només amb empreses que en facin una gestió responsable i impecable

SI SOSPITEU QUE L’EMPRESA QUE US RECULL ELS ANIMALS CAÇATS NO COMPLEIX LA NORMATIVA SANITÀRIA VIGENT A CATALUNYA O NO FA FRONT ALS SEUS COMPROMISOS ECONÒMICS POSEU-VOS EN CONTACTE AMB LA FEDERACIÓ, HO POSAREM EN CONEIXEMENT DE LES AUTORITATS PERTINENTS PER TAL D’ERRADICAR AQUESTES PRÀCTIQUES A CATALUNYA.

 

Per garantir que la carn que es ven sigui apta pel consum humà existeix una normativa estricta que està recollida a diferents normes a nivell Europeu, estatal i català. Us recordem que l’ordre de vedes d’enguany, RESOLUCIÓ ARP/583/2017, indica que:

 

14.18. En la pràctica de l'activitat cinegètica, pel que fa al senglar, el cabirol o les femelles i joves de daina i cérvol, s'han d'adoptar les mesures sanitàries següents:

 

a) En el cas de les peces de caça destinades a comercialitzar-les, han de ser transportades senceres fins als punts logístics de recollida o fins als establiments de manipulació de carn de caça sense fer-hi cap manipulació, incisió o altra actuació de similar naturalesa amb l'objectiu d'esbudellar l'animal o extreure'n extremitats, pell o qualsevol altra part.

 

Per tant, tots aquells animals capturats que destineu a la comercialització s’han d’entregar sencers, sense esbudellar.  Els caçadors no hem de ser els responsables de l’eliminació dels residus de les peces de caça, fet que pot comportar greus sancions en matèria sanitària.

 

La carn de caça és un recurs valuós que cal gestionar amb totes les precaucions perquè segueixi sent un bé apreciat i respectat i no es devaluï el seu consum. La carn de caça dirigida al consum humà ha de seguir els paràmetres establerts i no hi pot haver excepcions ni excuses de cap tipus a l’hora de seguir les normes.  

 

Si volem que la carn de caça de Catalunya sigui un producte de qualitat que les empreses comercialitzadores apreciïn, i per tant un recurs econòmic de futur per tots els caçadors catalans, hem de prendre consciència i fer fora del nostre territori a aquells que no compleixen amb les normatives vigents.

 

Si cap societat de caçadors necessita referències d’empreses comercialitzadores de la carn de caça preguem que es posi en contacte amb la Federació Catalana de Caça.www.heraldo.es/noticias/aragon/huesca-provincia/2017/11/07/el-seprona-decomisa-sabinanigo-toneladas-carne-caza-mayor-no-aptas-para-consumo-1206266-1101026.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar