Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

AGENTS RURALS ALERTA QUE CAL NETEJAR EL PARC FRANCOLÍ PER FER FORA ELS SENGLARSAgents Rurals alerta que cal netejar el Parc Francolí per fer fora els senglars

06/11/2017
Els animals han tornat aquest cap de setmana a l’espai i ja fa un mes que el visiten per menjar

La presència de porcs senglars al Parc del Francolí no és una casualitat. Els animals arriben a aquesta zona urbana perquè oloren les restes de menjar que els ciutadans deixen a l’espai de taules de fusta del parc quan celebren dinars, berenars o festes d’aniversari. És per aquest motiu que el cap d’Àrea Bàsica del Tarragonès del cos d’Agents Rurals, Pau Melià, assegurava que «si els caps de setmana es neteja la zona, els porcs senglars deixaran d’anar a menjar al Parc».

La neteja del Parc del Francolí va a càrrec de la Fundació Onada. Aquesta, té personal netejant les dotze hectàrees del parc de dilluns a divendres. Quan arriba el cap de setmana, però, la neteja s’atura. L’associació de veïns del barri fa mesos que demana a l’Ajuntament que faci alguna cosa per retirar les deixalles durant el cap de setmana. A l’estiu, l’espai és un «focus d’insectes i de brutícia», segons declarava en aquest mitjà en reiterades ocasions la portaveu de l’entitat veïnal, Roser Barrio. I ara, a aquesta problemàtica, s’hi suma l’aparició dels porcs senglars. La setmana passada, una manada de nou exemplars va ser gravada mentre passejava per l’espai, i fotografiada mentre menjava al costat de la brossa. La nit de diumenge a dilluns, un altre vídeo demostrava que la presència dels animals a la zona comença a ser habitual i no casual.

Melià informava que el cos d’Agents Rurals s’ha posat en contacte amb la Guàrdia Urbana i l’Ajuntament per aconseguir que es netegi el Parc del Francolí els caps de setmana. La superpoblació de porcs senglars és una «realitat arreu del territori», deia Melià, qui afegia que «s’ha eixamplat l’època de caça i s’han organitzat batudes per disminuir la població». El principal problema es troba, però, en el fet que els senglars ja s’han acostumat a viure a prop de les ciutats. «Ja existeixen generacions de famílies de senglars que només coneixen l’àmbit urbà i que, per tant, tenen l’instint de moure’s per aquí», explicava Melià.

El cap d’àrea dels Agents Rurals detallava que cada vegada hui ha més conflictes amb els senglars. Port Aventura, Boscos de Tarragona, Sant Pere i Sant Pau o la llera del Francolí, en darrer terme, són alguns dels espais propers a zones urbanes del Camp de Tarragona que han rebut la visita dels porcs senglars, que cal no confondre amb els porcs vietnamites. Aquests darrers, són animals domèstics que també preocupen als Agents Rurals, perquè comencen a hibridar-se amb els senglars.www.diarimes.com/noticies/tarragona/2017/11/07/agents_rurals_alerta_que_cal_netejar_parc_francoli_per_fer_fora_els_senglars_27723_1091.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar