Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS PORCS SENGLARS TORNEN AL PARC DEL FRANCOLÍ I ´SOPEN´ A LA ZONA DE PÍCNICEls porcs senglars tornen al Parc del Francolí i ´sopen´ a la zona de pícnic

01/11/2017
Segons alguns veïns, els animals fa vint dies que accedeixen al parc per aprofitar restes de menjar

Els porcs senglars han tornat al Parc del Francolí. I ho han fet en manada i per sopar a la zona de pícnic. Així ho demostra un vídeo que un veí del barri va gravar el passat dia 30, quan es disposava a recollir el seu vehicle estacionat al pàrquing que hi ha al costat de l’espai de taules. Un grup de fins a nou exemplars havia accedit sense cap tipus de problemes al parc i es trobava menjant restes d’aliments que havia trobat al costat de les taules. Després, la manada tornava a marxar.


No es tracta d’un fet aïllat. A l’estiu, imatges de porcs senglars i porcs vietnamites ja van sorprendre els tarragonins. Per primera vegada, se’ls va veure a la part del Parc del Francolí més propera a l’skatepark. Els animals accedien als jardins des del riu i passejaven sota el llum dels fanals i l’atenta mirada d’algun curiós, segons es podia comprovar amb les imatges que van sortir a la llum. Ara, però, els animals es troben molt més a prop del centre de la ciutat.


Segons expliquen diversos testimonis, veïns de la zona, els porcs senglars fa almenys vint dies que accedeixen al Parc del Francolí sense cap tipus de complicació. Els animals arriben a la zona de pícnic per aprofitar-se de les restes de menjar que els usuaris de l’espai deixen allà. Els senglars arriben a la zona cap a les onze de la nit, segons els veïns, i després d’haver aconseguit menjar, tornen a creuar el parc per arribar als voltants del riu Francolí, lloc on viurien.


El president de la Federació de Caça de Tarragona, Joaquim Vidal, ja informava a Diari Més al mes de març de la presència de senglars híbrids i porcs vietnamites a prop de la ciutat. Per això, la federació estava elaborant un mapa per alertar a la Generalitat, per què suposa un risc «per a l’espècie autòctona». En relació a la localització dels animals cada cop en llocs més pròxims a les ciutats, Vidal va dir que «la fauna natural està envaint territori humà» i va recomanar «no donar-los menjar».


Per la seva banda, la portaveu de l’associació de veïns del barri del Francolí, Roser Barrio, relacionava la presència dels animals amb la «deficient» neteja del parc durant els caps de setmana. «Ja hem expressat la nostra queixa moltes vegades. Cal netejar el cap de setmana perquè no passi això, deia.


Carlos Domènech Goñiwww.diarimes.com/noticies/tarragona/2017/11/02/els_porcs_senglars_tornen_parc_del_francoli_sopen_zona_picnic_27377_1091.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar