Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

HOTELS DE L’ALT URGELL DENUNCIEN LA PÈRDUA DE CLIENTS CAÇADORSHotels de l’Alt Urgell denuncien la pèrdua de clients caçadors

22/09/2017
Fins a un 90%, i volen que la comarca gestioni permisos de caça

L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell va sol·licitar ahir al consell comarcal canvis en la gestió dels permisos de caça que s’atorguen en les quatre reserves nacionals que afecten la comarca per recuperar clients caçadors que des de fa anys han anat a la baixa al prioritzar caceres a les comarques veïnes. Així ho va explicar el president de l’associació, Miquel Àngel Sánchez, que va considerar que la gestió del procés d’adjudicació dels permisos i les caceres des de la comarca de l’Alt Urgell “beneficiaria el nostre sector, que ha vist com en els últims tres anys ha perdut fins a un 90 per cent dels seus clients caçadors”. Els permisos per caçar en dos d’aquestes reserves els atorga el consell de la Cerdanya, encarregat de subhastar els permisos dels ajuntaments propietaris dels terrenys, on bàsicament cacen isards, animals molt preuats pels amants de la caça. Tan sols d’isards atorguen més d’un centenar de captures.

Al seu torn, des del cos d’Agents Rurals de la Cerdanya assignen un agent a cada caçador per realitzar la cacera. Segons Sánchez, cada vegada és més habitual que aquests caçadors es quedin a la comarca veïna i no es desplacin fins a l’Alt Urgell, “fet que lamentem enormement i que ens afecta”.

De les 144.700 hectàrees d’extensió que té l’Alt Urgell, gairebé un 21 per cent estan afectades per alguna de les quatre reserves nacionals de caça (la del Cadí, Cerdanya-Alt Urgell, Boumort i Alt Pallars-Aran) i el sector hoteler considera que és la comarca amb més hectàrees de caça i alhora la que menys beneficis en treu. Els permisos de Boumort els gestionen des dels Pallars i els d’Alt Pallars-Aran, des de la comarca de l’Alta Ribagorça.

Per tot això, l’associació d’hotelers va assistir al consell d’alcaldes d’ahir, on es va acordar una reunió amb els primers edils que tenen hectàrees afectades per la caça i treballar per aconseguir que els permisos de caça que afecten territori de l’Alt Urgell siguin gestionats per la mateixa comarca.

 

C.Sanswww.segre.com/noticies/comarques/2017/09/22/hotels_l_alt_urgell_denuncien_perdua_clients_cacadors_28649_1091.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar