Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS CAÇADORS OBREN LA TEMPORADA DIUMENGE AMB L’AUTORITZACIÓ DE TERRITORI PER CAPTURAR LA POLLA D’AIGUAEls caçadors obren la temporada diumenge amb l’autorització de Territori per capturar la polla d’aigua

22/09/2017
La resolució de Territori i Sostenibilitat autoritza la caça amb gos de la polla d’aigua els dies 24 de setembre i de l’1 al 7 d’octubre. A partir de l’obertura de la veda, el dia 8 d’octubre, es podrà caçar amb armes i gossos fins al 26 de novembre.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha autoritzat els caçadors del delta de l’Ebre a caçar la polla d’aigua aquest diumenge, 24 de setembre. Així figura en la resolució signada aquesta setmana i que autoritza la caça d’aquesta espècie -no catalogada com a cinegètica- de forma “extraordinària i excepcional” per evitar danys a l’agricultura. Tal com ha
explicat el director dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l’Ebre, Antonio Suárez, la resolució permet als caçadors la captura de la polla, sense armes, abans de l’obertura de la veda, el pròxim 8 d’octubre. “Aquest diumenge ja se’n pot caçar amb gos i sense arma de foc”, ha precisat, i és que la resolució permet la captura amb gossos el dia 24 de setembre i des de l’1 al 7 d’octubre, ambdós inclosos. La captura amb armes de foc es podrà realitzar a partir del 8 d’octubre, dia d’obertura de la veda, i fins al diumenge 26 de novembre. Pel que fa als topalls, la resolució dicta que el nombre màxim de captures de polles d’aigua autoritzat per caçador i dia és de 30 exemplars des del dia 1 d’octubre fins al 15 de novembre del 2017, i de 10 exemplars des del 16 de novembre fins al 26 de novembre. Suárez ha recordat que la polla d’aigua no està catalogada com a espècie cinegètica i és per aquest motiu que necessita cada any una autorització especial per poder-se caçar. Suárez ha reiterat que es tracta “d’una autorització excepcional per evitar danys a l’agricutlura”.


L’autorització de Territori i Sostenibilitat ha satisfet a mitges la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre que havia sol·licitat poder caçar la polla d’aigua a partir del 15 de setembre i fins a finals de desembre. Amb tot, s’hi han mostrat satisfets, ja que la resolució ha arribat molt abans que l’any passat quan l’autorització es va signar l’11 d’octubre. El secretari de la Federació de Caça, Víctor Colomines, ha recordat que el seu objectiu “és que la polla d’aigua siga reconeguda com una espècie cinegètica” i, per tant, es puga capturar amb normalitat, i sense autoritzacions especials, durant els períodes hàbils de caça. Enguany la Federació de les Terres de l’Ebre ha fet arribar un estudi a la Generalitat, avalat per diferents entitats i associacions agràries del delta, que conclou que en cas que no es prenguen mesures de control la població de polla d’aigua augmentarà anualment un 10%, fet que podria comportar minves de producció de la collita de l’arròs al voltant d’un 30%. A més, insisteixen els caçadors que la polla no és una espècie protegida. Per tal que la polla d’aigua siga reconeguda com a espècie cinegètica caldria trasposar la directiva d’aus de la Unió Europea i la petició hauria de ser vehiculada a través del Ministeri d’Agricultura. En aquest sentit el director dels Serveis Territorials de Territori, Antonio Suárez, ha insistit que “des de la Generalitat posarem tot el que faça falta perquè siga així” i aconseguir que la polla d’aigua siga catalogada com a espècie cinegètica.


PROBLEMES AMB TÓRTORA TURCA

Els caçadors de les Terres de l’Ebre han expressat també el seu malestar perquè enguany no s’ha autoritzat la caça de la tórtora turca. Colomines ha insistit que es tracta d’“una espècie invasora” que pot arribar a “transmetre moltes malalties” a altres espècies com la tórtora autòctona o fins i tot en aus de granja o corral. A més, segons els caçadors, si aquesta espècie no es regula “se’n pot descontrolar la població”.


Aquest any el Departament d’Agricultura ha fixat el diumenge 8 d’octubre com el dia d’obertura de la veda de caça menor a tot el territori.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar