Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAMPIONATS

ABUNDÀNCIA DE CONILLS AL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE PODENCS EIVISSENCS CELEBRAT DIUMENGE A SERÒSAbundància de conills al Campionat de Catalunya de Podencs Eivissencs celebrat diumenge a Seròs

Josep Sol campió de Catalunya de Podencs Eivissencs 2017

Carlos Morcillo subcampió de Catalunya de Podencs Eivissencs 2017

Alfredo Solanes tercer de Catalunya de Podencs Eivissencs 2017

D´esquerra a dreta, Lluis Gil, delegat de Podencs Eivissencs de la Federació Catalana de Caça, Sergio Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça, Gabriel Pena, Alcalde de Seròs i Jaume Teixidó president de la Representació Territorial de Lleida

Un moment del Campionat de Catalunya de Podencs Eivissencs 2017

19/09/2017
Nou participants amb les seves corresponents canilles de gossos de raça Podenc Eivissenc van competir diumenge a Seròs per ser els campions de Catalunya 2017 i classificar-se pel Campionat d’Espanya. Josep Sol, d’Alcanar, va ser el campió d’enguany.

El Campionat de Catalunya de Podencs Eivissencs va engegar motors a les vuit del matí amb la revisió de documents i la comprovació que tots els gossos estiguessin degudament identificats amb xip. A les nou es va donar inici a la prova que va tenir una durada de tres hores, en les quals els participants van dirigir les seves canilles que treballaven conjuntament per trobar i capturar el màxim número de conills. Un jutge atorgat a cada participant abans de l’inici de la competició, s’encarregava de controlar que no es sobrepasses el número màxim de conills que es poden aixecar per participant (un total de vint). I també revisava les condicions dels conills capturats, que no estiguessin malalts o presentessin alguna problema físic i calia que es comprovés també que era un conill acabat de capturar i no qualsevol que els gossos haguessin pogut trobar al camp.

 

Cap a les 12, tots els participants tornaven al control. A causa de l’abundància de conills, algun participant havia hagut de plegar abans d’acabar les tres hores de competició perquè els seus gossos ja havien fet el màxim d’aixecaments permesos.

 

L’organització va procedir a fer el recompte i a elaborar la classificació dels participants. Josep Sol, un habitual d’aquesta modalitat, va guanyar amb un total de 41,75 punts, seguit per Carlos Morcillo, amb 30,07 punts. Alfredo Solanes i Antonio Bolet van empatar a punts pel tercer lloc i l’hora de l’aixecament del primer conill va marcar el desempat; Alfredo Solanes va aconseguir el tercer lloc amb el primer aixecament a les 9:35h. del matí i Antonio Bolet va quedar quart amb el primer aixecament a les 10:01h.

 

Tot seguit es van entregar els premis als campions i la resta de participants. L’alcalde de Seròs, senyor Gabriel Pena, el president de la Representació Territorial de Lleida, senyor Jaume Teixidó i el president de la Federació Catalana de Caça, senyor Sergio Sánchez van ser els encarregats de penjar les medalles.

 

Posteriorment es va celebrar un bon dinar de germanor gràcies a la col·laboració i l’hospitalitat del municipi de Seròs, la Societat de Caçadors de Seròs i la Representació Territorial de Lleida. 

 

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) va ser present al campionat, una vegada més, amb l’equip de gravació del programa Zona UFEC els quals van seguir de prop la competició i ben aviat s’emetrà el reportatge.

 

Estem a l’espera de rebre els detalls del Campionat d’Espanya de Podencs Eivissencs. Per ara, sembla que es celebrarà a Mallorca cap al novembre.

 

 

 

Abundancia de conejos en el Campeonato de Cataluña de Podencos Ibicencos celebrado domingo en Seròs

 

Nueve participantes con sus correspondientes perros de raza Podenco Ibicenco compitieron domingo en Seròs para ser los campeones de Cataluña 2017 y clasificarse para el Campeonato de España. Josep Sol, de Alcanar, fue el campeón de este año.    

 

El Campeonato de Cataluña de Podencos Ibicencos arrancó motores a las ocho de la mañana con la revisión de documentos y la comprobación de que todos los perros estuvieran debidamente identificados con chip. A las nueve se dio inicio a la prueba que tuvo una duración de tres horas, en las cuales los participantes dirigieron sus perros que trabajaban conjuntamente para encontrar y capturar el máximo número de conejos posibles. Un juez otorgado a cada participante antes del inicio de la competición, se encargaba de controlar que no se sobrepasara el número máximo de conejos que se pueden levantar por participante (un total de veinte). Y también revisaba las condiciones de los conejos capturados, que no estuvieran enfermos o presentaran algún problema físico y hacía falta que se comprobara también que era un conejo recién capturado y no cualquiera que los perros hubieran podido encontrar en el campo.

 

Hacia las 12, todos los participantes volvían al control. A causa de la abundancia de conejos, algún participante había tenido que terminar antes de cumplirse las tres horas de competición porque sus perros ya habían hecho el máximo número de levantamientos permitidos.

 

La organización procedió a hacer el recuento y a elaborar la clasificación de los participantes. Josep Sol, un habitual de esta modalidad, ganó con un total de 41,75 puntos, seguido por Carlos Morcillo, con 30,07 puntos. Alfredo Solanes y Antonio Bolet empataron a puntos para el tercer puesto y la hora del levantamiento del primer conejo marcó el desempate; Alfredo Solanes consiguió la tercera posición con el primer levantamiento a las 9:35h. de la mañana y Antonio Bolet quedó cuarto con el primer levantamiento a las 10:01h.

 

A continuación se entregaron los premios a los campeones y el resto de participantes. El alcalde de Seròs, señor Gabriel Pena, el presidente de la Representación Territorial de Lleida, señor Jaume Teixidó y el presidente de la Federació Catalana de Caça, señor Sergio Sánchez, fueron los encargados de colgar las medallas.

 

Posteriormente se celebró una buena comida gracias a la colaboración y la hospitalidad del municipio de Seròs, la Sociedad de Cazadores de Seròs y la Representación Territorial de Lleida. 

 

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) estuvo presente en el campeonato, una vez más, con el equipo de grabación del programa Zona UFEC, los cuales siguieron de cerca la competición y pronto se emitirá el reportaje.

 

Estamos a la espera de recibir los detalles del Campeonato de España de Podencos Ibicencos. Por ahora, parece que se celebrará en Mallorca hacia noviembre.          Classificació Campionat de Catalunya de Podencs Eivissencs 2017
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar