Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS SENGLARS PROVOQUEN PÈRDUES D´ENTRE EL 50% I EL 90% EN UNS CAMPS DE BLAT DE PORQUERESEls senglars provoquen pèrdues d´entre el 50% i el 90% en uns camps de blat de Porqueres

05/09/2017

Combatre la superpoblació de senglars és una de les principals preocupacions dels pagesos de la demarcació de Girona i, en particular, de la comarca del Pla de l’Estany. Ja fa uns quants anys que pateixen les nefastes conseqüències dels atacs d’aquests animals, acumulant importants pèrdues que cap assegurança els vol cobrir.

La presència de senglars als camps deixa els terrenys devastats i bona part de les collites malmeses davant la situació d'impotència dels pagesos afectats, que reclamen solucions. Aquest mateix estiu, aquests mamífers han fet malbé entre el 50% i el 90% de la collita de blat de moro en dos terrenys d'un pagès de Porqueres, Miquel Puigdevall. Els atacs es produeixen des del mateix moment de la sembra fins a la collita.

Davant d'aquesta situació, Puigdevall ha decidit avançar la collita per aprofitar el blat que s'havia salvat de l'atac dels senglars. Com la resta d'agricultors demana solucions ja que considera que deixar aquesta problemàtica en mans de la federació de caça no és suficient ja que no poden controlar la població de senglars. A hores d'ara, doncs, els pagesos no hi veuen una solució pràctica ni ràpida mentre veuen perillar cada nova plantació.

 

David Bertranwww.banyolestv.cat/index.php/noticies/general/medi-ambient/item/6828-els-senglars-provoquen-perdues-d-entre-el-50-i-el-90-en-uns-camps-de-blat-de-porqueres
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar