Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA VEREMA A BADALONA ESTANCA AMB BONES XIFRESLa verema a Badalona estanca amb bones xifres

La verema de la finca de Can Coll s’ha avançat una setmana per la meteorologia Foto: J.C.

05/09/2017
El raïm recollit a Can Coll no varia tot i els danys provocats pels senglars

La verema s’ha avançat també a Badalona a causa de la meteorologia, que ha provocat la maduració més ràpida del raïm. A la finca de Can Coll, l’única de la ciutat on es cultiva raïm per a la producció de vins inclosos en la DO Alella, ja s’ha conclòs la verema. La recollida del raïm es va fer entre divendres i dissabte, una setmana abans de les dates habituals per a la zona.

Aquest any s’hi han collit uns 6.500 quilos de raïm de les varietats pansa blanca i merlot, una xifra similar a la de l’any passat, tot i que aquest estiu les vinyes han patit en diverses ocasions l’atac dels senglars que viuen a la serralada de Marina, a l’entorn dels ceps. Aquests animals han fet destrosses i s’han menjat prop de 500 quilos de raïm, tal com explica Josep Coll, propietari de les vinyes i productor del vi Orígens. Coll lamenta la lentitud en l’atorgament dels permisos especials de cacera per reduir el nombre d’exemplars d’aquests animals, que provoquen danys als conreus i que, a causa de la maduració del raïm, van començar a fer destrosses a la vinya a principis d’agost. Els caçadors han aconseguit abatre dos exemplars a l’entorn de Can Coll durant les últimes setmanes.

Tot i l’avançament en la maduració, per les altes temperatures d’aquest estiu, el propietari de Can Coll manté que es tracta de raïm de molt bona qualitat, que s’ha collit en perfectes condicions i que donarà un most de bona qualitat.  El vi es comercialitzarà en dues varietats, un blanc fet amb el 100% de raïm de pansa blanca, i un rosat afruitat obtingut de les varietats merlot i pansa blanca. El vi novell es presentarà l’1 de novembre en una festa que ja s’ha convertit en tota una tradició a Badalona. Serà a la mateixa finca de Can Coll, al barri de Canyet.

D’aquí a uns anys, el de Can Coll no serà l’únic vi que es produirà a Badalona, ja que s’hi sumarà l’obtingut de les vinyes de malvasia de l’entorn del monestir de Sant Jeroni de la Murtra, que la cooperativa La Sargantana ha plantat aquest mateix any i que també es podrà comercialitzar sota el paraigua de la DO Alella.

M. Membriveswww.elpuntavui.cat/economia/article/18-economia/1231750-la-verema-a-badalona-es-tanca-amb-bones-xifres.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar