Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA VAL D’ARAN BUSCA ALIANCES PER RECUPERAR EL GRÈVOL



La Val d’Aran busca aliances per recuperar el grèvol

09/07/2017
Aquesta au, coneguda com a ‘gariòla’ en aranès, es va extingir del vessant nord-pirinenc a principi del segle XX

La Val d’Aran ha creat un programa per la recuperació del grèvol, en aranès, la gariòla. L’au es va extingir del vessant nord-pirinenc durant la primera meitat del segle XX i el Conselh Generau d’Aran n’ha promogut la reintroducció. L’any 2011 en va alliberar alguns exemplars amb l’objectiu de fixar-ne la població i, per consolidar-ne l’espècie, tècnics del Conselh Generau han estat en contacte amb municipis de la zona i han buscat el consentiment dels veïns de l’Estat francès i del Parc National du Vercors, a Grenoble.

 

El grèvol és un ocell semblant a una perdiu però amb hàbits forestals. En el Conselh Generau defensen que el grèvol és una au preexistent en territori aranès i que va desaparèixer per diversos motius. Es conserven nombrosos exemplars pirinencs en museus francesos i algunes referències escrites en què se’l citava a la Val d’Aran amb el nom de gariòla.

 

A la reunió per desbloquejar la reintroducció del grèvol hi van assistir, per la part de la Val d’Aran, tècnics del Conselh Generau, representants de les dues societats de caça i pesca de la Val d’Aran, i representants electes de les entitats locals. Per part de l’Estat francès, a la reunió van participar-hi representants electes del territori, representants del Ministeri del Territori, de l’Office National des Fôrets, Office National de Chasse, representants d’entitats ecologistes i conservacionistes. El responsable de Medi Natural del Conselh Generau d’Aran, Ivan Afonso, va exposar durant la trobada els motius tècnics i mediambientals que justifiquen aquesta reintroducció. Els ocells gal·liformes han estat històricament un grup d’espècies emblemàtiques, tant pel seu interès cinegètic com per a la conservació.



www.elpuntavui.cat/territori/article/11-mediambient/1188842-la-val-d-aran-busca-aliances-per-recuperar-el-grevol.html




Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar