Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UNA CAMPANYA ELECTORAL ESCATXIGADA D’ACUSACIONSUna campanya electoral escatxigada d’acusacions

08/06/2017
Els caçadors elegiran la nova junta federativa dissabte, després de dimissions i polèmica

Els caçadors elegiran la nova junta de la federació de caça lleidatana dissabte, després d’una campanya escatxigada per acusacions mútues entre les dos candidatures, una d’encapçalada per Jaume Teixidó, que opta a la reelecció com a president, i una altra de liderada per Manel Vidal. Cadascú atribueix a l’altra “irregularitats” que vulneren les normes dels comicis, si bé cap d’aquestes queixes no s’ha saldat fins ara amb sancions.


La llista de Vidal va protestar al maig davant de la junta electoral de la federació lleidatana per la tramesa de cartes a les societats de caçadors per presentar la candidatura de Teixidó abans de l’inici de la campanya. També es va queixar de missatges de mòbil amb la mateixa finalitat. Aquestes queixes van arribar a la federació catalana, que les va desestimar, al considerar-les fora de termini, i la candidatura de Vidal va recórrer davant de la Generalitat. Així mateix, va insistir en la denúncia davant la junta electoral aquesta setmana.


La llista de Teixidó va portar a aquest òrgan electoral un vídeo publicat a Facebook per un membre de la candidatura rival que criticava l’antiga direcció (que opta majoritàriament a ser reelegida) abans d’iniciar la campanya. L’òrgan va remetre el cas a la federació catalana. Val a recordar que els comicis se celebren a l’haver dimitit 9 dels 11 membres de la junta per forçar el cessament dels altres dos, a qui van atribuir despeses excessives.


Jaume Teixidó
CANDIDAT


«Afavorir que més gent jove s’incorpori a la caça»


Jaume Teixidó ha presidit la federació lleidatana cinc anys i opta a la reelecció després de dimitir un any després dels comicis del 2016. Ho va fer juntament amb vuit membres de la junta per forçar el cessament dels altres dos, a qui van atribuir despeses excessives. “Sóc tan responsable com el que més”, reconeix sense embuts, i recorda que va autoritzar durant un temps el pagament de factures que aquests dos membres li presentaven. Tanmateix, subratlla que “corregir aquesta situació va ser precisament el que va desfermar la polèmica”. Teixidó defensa la seua gestió al marge d’aquest episodi i planteja incorporar a la direcció “delegats comarcals” per guanyar fluïdesa en les relacions amb els caçadors de tot el territori. Es marca com a prioritat afavorir que més joves s’incorporin a la caça.


Manel Vidal
CANDIDAT


«La federació ha de guanyar transparència»


Manel Vidal lidera la llista alternativa a la de Teixidó. Va participar en l’assemblea de la federació del passat mes de març, on el conflicte en el si de la direcció i el volum de les despeses es van fer palesos, i això el va portar a considerar que són necessaris canvis en el funcionament i en les persones al capdavant de l’entitat. Així ho explica Vidal, que afirma que la federació lleidatana “ha de guanyar transparència” i que això passa per “informar directament els federats i no només les societats de caçadors”. Així mateix, planteja assemblees itinerants, millorar la comunicació amb les diferents comarques i estableix entre les seues prioritats “integrar la dona al món de la caça”. Apunta que la seua llista, l’única que incorpora una candidata, és una barreja de “joventut i experiència”.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar