Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

‹ELS CAÇADORS SOM ESSENCIALS, PERQUÈ SOM ELS ÚNICS REGULADORS DEL PORC»«Els caçadors som essencials, perquè som els únics reguladors del porc»

22/05/2017
La catorzena edició de la Fira del Caçador de Solsona torna a ser atractiva per al sector tot i veure’s afectada per la Fira de Sant Isidre

La proliferació de porcs senglars en els darrers anys és, sens dubte, un dels principals maldecaps dels caçadors, del qual el Solsonès no s’escapa. «Estem treballant per ajudar a evitar els accidents de trànsit per culpa d'aquests animals», assegura Tomàs Madruga, president de la Societat de Caçadors de Solsona i Comarca, organitzadora de la Fira del Caçador d'aquesta localitat, celebrada aquest cap de setmana al Camp del Serra.

«Els caçadors som essencials, ja que som els únics reguladors del porc senglar que existeixen actualment», explica Madruga. «Volem conservar les espècies, no al contrari. Si no n'hi ha prou exemplars d'una, no la cacem, però del porc senglar n'hi ha molts», puntualitza.

Tot i això, Solsona no es troba amb un problema d'altres zones, on no tenen escorxadors exclusius per a carn de caça. «Passen tots els controls i es comercialitza la carn», assegura l'organitzador. En cap cas un particular pot fer-ho, ja que s'ha de fer a través d’una societat de caça. «En altres llocs pot haver-hi gent que se n’aprofiti, però en un poble ens coneixem tots», assegura. La comarca té l'avantatge de poder regular la caça fins a cert punt, però «en llocs com Collserola o la rodalia de Barcelona és molt complicat. Són animals intel·ligents i proliferen on troben un bon hàbitat», diu. Segons la societat, a la zona central es van matar més de 4.000 porcs la temporada passada (de setembre a març), mentre que al global de Catalunya en van ser gairebé 40.000. «Si no s'haguessin matat, haurien proliferat i n'hi hauria molts més. És un autèntic problema», sentencia.

La d'enguany ha sigut la 14a edició de la Fira del Caçador, que ha tingut més de mig miler de participants, bona part dels quals relacionats amb la caça. L'organització es mostra satisfeta amb l'èxit d'enguany i assegura que l’objectiu és tenir continuïtat. «Estem innovant perquè sigui atractiva cada any», asseguren. Dissabte es va fer la prova de gossos de rastre, sense armes de foc, i ahir, diumenge, es van poder trobar diverses parades relacionades amb la caça i una exposició de races de gossos, amb una trentena de tancats. Enguany estan contents amb la quantitat de gossos, però lamenten que hagin fallat parades i n’hi hagi hagut menys que en l’edició passada: «ens ha afectat la Fira de Sant Isidre», sentencia.

ALEIX CAMPRUBÍwww.regio7.cat/solsones/2017/05/22/cacadors-essencials-unics-reguladors-del/415863.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar