Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LA FEDERACIÓ CATALANA DE CAÇA ES REUNEIX AMB MEMBRES DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONALa Federació Catalana de Caça es reuneix amb membres de la Diputació de Barcelona

La Federació Catalana de Caça es reuneix amb la Diputació de Barcelona

19/05/2017
Sergio Sánchez i Joaquin Zarzoso, presidents de la FCC i la R.T. de la FCC a Barcelona respectivament van parlar amb Jesús Calderer, diputat adjunt d’Espais Naturals, i Jordi Padrós, coordinador d’àmbit d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona

El motiu de la reunió, celebrada el passat dimarts 16 de maig, va ser la presentació del projecte que està duent a terme la Diputació per instal·lar diversos punts de recollida de carn de caça repartits per tot el territori català, amb la finalitat de desenvolupar un procés de recollida i tractament de la carn de caça amb totes les garanties.

 

Des de la federació es va poder transmetre el neguit del col·lectiu en relació al consum de la carn de caça per les dificultats amb que es troben els caçadors en la recollida dels canals i les elevades despeses econòmiques que assumeix directament el col·lectiu sense cap mena d'ajuda per part de l'administració.

 

I precisament per tot això i amb l’objectiu d’ajudar al col·lectiu, tan pel que fa a qualitat de la carn que arriba al consumidor com al benefici econòmic de les colles dels senglar i societats de caça en general, la Federació Catalana de Caça està molt interessada en aquest projecte, que pot beneficiar al consum de carn de caça i a les pròpies colles del senglar.

 

De manera paral·lela, la Federació va demanar ajuda per poder fer front al gran esforç econòmic que realitza el col·lectiu a causa de la despesa que suposa l’activitat per als caçadors i caçadores i s’ha adquirit el compromís d’estudiar la possibilitat d’un conveni de col·laboració entre les dos entitats des de el punt de vista de la formació del col·lectiu , vigilància sanitària i imatge del caçador, entre altres.

 

També es va tractar la importància que la Federació atorga a les malalties que poden afectar l’home com la triquina o la tuberculosi i el fet que, en la majoria dels casos, les espècies cinegètiques són les afectades per animals domèstics que no passen els controls veterinaris pertinents. En aquest sentit es va informar a la Diputació que aquesta temporada està previst ampliar la vigilància activa i passiva de les espècies cinegètiques mitjançant una expansió del conveni que té la Federació Catalana de Caça amb el SEFAS. En aquest sentit, recordem que fa un parell d'anys la Territorial de Barcelona va iniciar un estudi pioner amb el Sefas pel que fa a l'afectació de les malalties del conill amb les poblacions de llebre,  posteriorment va ampliar aquest conveni amb un estudi també pioner sobre l'afectació de la triquina en el senglar, on es va afegir també la Representació Territorial de Girona i que esta aportant informació rellevant sobre aquesta malaltia.

 

Un últim tema tractat, va ser la necessitat de treballar conjuntament en la imatge negativa del caçador i/o la caça i la voluntat de trobar línies de treball per tal de fer arribar la carn de caça a la cuina de tots els catalans. A més a més de la possibilitat de cedir conjuntament carn de caça a menjadors socials.  

 

La reunió va ser molt ben valorada per les dos parts, i des de la Federació Catalana de Caça es convocaran properament les colles i societats perquè aquest projecte es presenti directament al col·lectiu i es facin les aportacions constructives necessàries de manera que entre tots, la carn de caça tingui per fi la consideració que es mereix a Catalunya. 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar