Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UN MOSSO ASSUMEIX LA DIRECCIÓ DELS AGENTS RURALSUn mosso assumeix la direcció dels Agents Rurals

03/05/2017
Agricultura crea una direcció general específica per al cos encarregat de protegir la natura i el medi ambient. Els professionals reclamen una modernització i una tecnificació per posar-se al dia

Doble novetat en el cos dels Agents Rurals. La conselleria d’Agricultura ha decidit crear una direcció general que s’encarregarà de la gestió del cos, al capdavant de la qual ha situat un agent dels Mossos d’Esquadra expert en polítiques públiques de seguretat i especialitzat en gihadisme. L’elegit és Marc Costa, que actualment ocupava la màxima responsabilitat de l’oficina d’atenció al ciutadà de l’àrea bàsica policial del Ripollès. La decisió s’ha pres tres mesos després del terrible succés en què van morir dos agents rurals, morts a trets per un caçador, i enmig del debat encara no resolt sobre la seguretat del cos.

Fins avui, els agents rurals estaven integrats dins de la direcció general de Forest, que ara passarà a anomenar-se direcció general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi Natural. Els agents rurals ja havien tingut una direcció general pròpia, quan Ramon Espadaler era conseller de Medi Ambient, però va desaparèixer amb el govern del primer tripartit. La recuperació d’aquest òrgan de govern polític del cos és una de les mesures previstes en el pla estratègic dels Agents Rurals que el govern té previst aprovar aviat.

El que serà el màxim responsable polític dels Agents Rurals és un vigatà de 48 anys que ha desenvolupat diverses tasques dins del cos dels Mossos d’Esquadra. Ha estat instructor a l’Escola de Policia i ha exercit tasques en la instrucció d’atestats en diverses àrees bàsiques policials. És llicenciat en dret i ciències polítiques i de l’administració i diplomat en empresarials. Durant el període comprès entre el 2002 i el 2008 va exercir d’advocat i entre les seves especialitats en l’àmbit de la seguretat hi ha un profund coneixement del fenomen del gihadisme. En l’esfera privada, ha tingut una vinculació amb l’ANC, com a responsable de la comissió jurídica i de seguretat i amb una participació activa en la campanya Ara és l’hora.

El col·lectiu dels Agents Rurals va aplaudir ahir la creació de la nova direcció general i el nomenament com a responsable d’una persona que prové dels Mossos. “És positiu que vingui algú que coneix què és un cos uniformat”, va assegurar a aquest diari Francesc Coll, president de l’Associació Professional d’Agents Rurals. Coll recorda que forma part d’un cos que ja té trenta anys d’història i que no s’ha posat al dia com correspondria. És per això que com a primer requeriment al nou director general Coll recorda que cal “tecnificar i actualitzar el cos”. Coll també recorda la necessitat de posar fi a la provisionalitat de la mesura que es va adoptar en el seu dia de formar patrulles de tres agents amb una arma per dur a terme el control als caçadors.

D’altra banda, el Departament d’Agricultura i Pesca també ha decidit crear una subdirecció general de Pesca i Aqüicultura i una altra de Política Marítima, Control i Formació.

Jordi Panyellawww.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1132672-un-mosso-assumeix-la-direccio-dels-agents-rurals.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar