Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS CAÇADORS DEMANEN AJUTS ECONÒMICS PER SUFRAGAR LA CAÇA DEL SENGLAREls caçadors demanen ajuts econòmics per sufragar la caça del senglar

29/04/2017
Les colles del senglar de les Guilleries calculen que cada porc abatut costa 1.300 euros

A la trobada de colles del senglar d’Osona, que s’ha fet aquest dissabte a Folgueroles, els caçadors reclamen més implicació del govern a l’hora de sufragar els costos d’una activitat que, diuen, ha deixat de ser un hobby per convertir-se en una obligació arran de l’elevat nombre de senglars.

 

Joan Riera, que és el president de la Societat de Caçadors de Vilanova de Sau, explica que les colles han d’assumir els imports de la recollida de residus dels senglars, les assegurances, pagar les quotes a l’administració i els costos de veterinari dels gossos.

 

Un estudi elaborat per les tres colles de les Guilleries conclou que cada exemplar abatut els suposa una despesa de més de 1.300 euros. L’any passat a Catalunya els caçadors van matar 27.780 senglars. Fent un càlcul ràpid, el muntant econòmic total supera els 38 milions d’euros.

 

Des de Folgueroles, les colles de caçadors d’Osona també han demanat que la societat no criminalitzi el col·lectiu arran del doble homicidi que hi va haver a Aspa, al Segrià, el mes de gener.

 

Txell VilamalaClàudia Dinarèsel9nou.cat/osona-ripolles/actualitat/els-cacadors-demanen-ajuts-economics-per-sufragar-la-caca-del-senglar/#
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar