Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS CAÇADORS, CANSATS D´HAVER DE CAÇAR PER OBLIGACIÓEls caçadors, cansats d´haver de caçar per obligació

Imatge d´una part de la seixantena d´assistents a la sessió informativa sobre la nova llei de caça, ahir a Vic Foto: G. FREIXA.

20/04/2017
Remarquen que dels noranta dies que surten al bosc, en quaranta ho fan per solucionar l´excés d´animals i no per lleure Demanen una llei que englobi més àmbits en la gestió de la natura

Vic va ser ahir el marc de la primera sessió informativa i de debat de la nova llei de caça que està preparant el govern de la Generalitat. En la trobada, la directora general de Forests, Montse Barniol, va explicar els motius per fer una nova llei –l'actual data del 1970–, va expressar la voluntat inicial del Departament d'Agricultura i va escoltar i respondre les inquietuds dels col·lectius presents. Societats de caçadors, pagesos, propietaris de terrenys cinegètics, administració i altres actors implicats van coincidir en el punt de partida que va anunciar Barniol: “Es necessita una modernització i actualització radical de la llei de caça per adaptar-la a la situació del segle XXI. Serà complex perquè hi ha molts interessos i preocupacions, però arribarem a acords.”

 

Un dels col·lectius més afectats i implicats en la nova llei és el dels caçadors. Tant Barniol com el president de la Federació Catalana de Caça, Sergi Sánchez, tenen clar que sortir a caçar és cada vegada més una necessitat social i no una activitat de lleure, i això s'haurà de recollir en la nova normativa: “Ens trobem gestionant danys. Dels noranta dies que sortim a caçar, en quaranta ho fem obligats per solucionar un problema d'excés d'animals que provoquen danys”, explica Sánchez.

 

A més, les societats de caçadors es troben amb la paradoxa que cada cop se'ls reclama més i tenen més responsabilitat, però els caçadors estan envellint. Així doncs, tal com va explicar Montse Barniol, caldrà plantejar la necessitat de professionalitzar els caçadors que fan front a l'excés de determinades espècies per obligació i no com a activitat d'oci: “Fa cinc anys capturàvem 30.000 senglars i ara estem en 60.000. Cacem molt més, i no perquè ho vulguem. No és just que haguem d'assumir la despesa de tots els dies que l'administració ens està dient «solucioneu-nos el problema»”, va dir Sánchez.

 

Una norma més àmplia

 

Més enllà de la preocupació dels caçadors, en aquesta primera sessió també van sorgir temes que caldrà regular amb la nova llei: “Els ramaders estan preocupats perquè l'excés de determinada fauna pot transmetre malalties als seus animals, i també s'haurà de deixar clara la normativa per vendre amb totes les garanties la carn procedent de la caça, o fer front a la convivència entre els excursionistes i els caçadors...”, va dir Barniol.

 

Pel que fa a Unió de Pagesos (UP), el coordinador territorial a la Catalunya Central, Carles Mencos, apostava per una nova llei més valenta que tingui en compte pagesos, propietaris i tots els actors que participen en la gestió de la natura. Dimecres la sessió informativa es farà a Valls.

 

LES FRASES

 

'Haurem de valorar si la caça és una activitat lúdica o cada vegada més una necessitat social'

Montse Barniol
Directora general de Forests


'Fa cinc anys capturàvem 30.000 senglars i ara, 60.000. Cacem molt més, i no perquè ho vulguem'

Sergi Sánchez

President de la federació catalana de caça

 

Guillem Freixawww.elpuntavui.cat/territori/article/11-mediambient/1122769-els-cacadors-cansats-d-haver-de-cacar-per-obligacio.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar